Простота і розкіш: нова колекція Christian Dior Couture весна-літо 2024

Марія Грація К'юрі вдалася до надзвичайних поєднань у колекції Christian Dior Couture весна-літо 2024. В ній була простота і розкіш; невимушене відчуття історії та сучасності. У той час, коли так багато навколо говорять про «тиху розкіш» — що надто часто є синонімои чогось «нудного» — погляд К'юрі був ще більш видатним. Вона описує колекцію як «розмову між двома тканинами, які, очевидно, суперечать одна одній». З одного боку ми бачили дослідження простої бавовни, а з іншого стриманих, але неймовірно чудових властивостей муарової тканини, більша частина якої відфільтрована через спритне переосмислення силуетів Крістіана Діора 1950-х років.

Christian Dior Couture весна-літо 20240Christian Dior Couture весна-літо 2024

Реклама

«Я вперше використовую муар — у мене він завжди асоціюється більше з дизайном інтер’єру», — сказала дизайнерка. «Але я виявила, що він має неймовірну палітру кольорів, а візерунок, який потрапляє на світло, дає зовсім інший погляд на вишивку». Перед нею стояла муарова вечірня сукня без бретельок. Це був колір темних маків, яскраво-червоний гвоздики, щось на зразок величного кольору, який використовували кардинали та папи. Він мав кутюрні складки на спідниці та архітектурний виріз на стегнах, суперечливо простий і водночас пишний.

Christian Dior Couture весна-літо 20241Christian Dior Couture весна-літо 2024

Christian Dior Couture весна-літо 20242Christian Dior Couture весна-літо 2024

Christian Dior Couture весна-літо 20243Christian Dior Couture весна-літо 2024

К’юрі натрапила на блакитно-сіру муарову сукню під назвою Cigalle в колекції «Profile» Крістіана Діора 1953 року. Вона мала геометричний виріз, що виступав на стегнах, який зачарував її так само, як і тканина. «Ця сукня відноситься до придворного одягу XVIII століття, але вона також ергономічна, як автомобілі та літаки його часу, якими він цікавився». Вона висунула розріз уперед і відокремила його від важкого корсета, щоб зробити його придатним для носіння сьогодні. На початку показу у неї була інша ідея: проста, стримана бежева бавовна, яка почалася з гібридів, схожих на тренчкоти, але незабаром вона почала набувати форми суконь у стилі 1950-х років з вузькою талією та драпірованими ліфами.

Christian Dior Couture весна-літо 20244Christian Dior Couture весна-літо 2024

Christian Dior Couture весна-літо 20245Christian Dior Couture весна-літо 2024

Christian Dior Couture весна-літо 20246Christian Dior Couture весна-літо 2024

Коли вона представила муар, шоу посилилось, розширюючись через безліч ітерацій у блідо-золотому, насиченому бордовому, темно-синьому та чорному кольорах. Колись це була сукня-пальто зі спиною Ватто, іноді вечірні брючні костюми і знову сукні з пишною спідницею. Справа в тому, що поверх муару не потрібно ніяких прикрас – за вас каже нерівномірне зигзагоподібне переплетення. Воно здається скромним, але, проте, у всіх випадках присутній ефект, який виділятиметься на червоній доріжці; стриманий, але обурливо гламурний та стильний. Легко уявити негайний ажіотаж навколо цих суконь та костюмів у сезоні нагород — і те, як муар незабаром просочиться з цього показу на червону доріжку, як вплив на всю модну індустрію.

Christian Dior Couture весна-літо 20247Christian Dior Couture весна-літо 2024

Christian Dior Couture весна-літо 20248Christian Dior Couture весна-літо 2024

Christian Dior Couture весна-літо 20249Christian Dior Couture весна-літо 2024

У К’юрі було багато варіантів: від красивих весняних суконь із вишивкою, всипаних квітами, до плісованих шовкових суконь-колон, простих, як футболки, та витончених накидок. Дійсно, у неї є все для жінок будь-якого віку та статури, коли справа доходить до складних викликів одягання — якщо у них, звичайно, є гроші. Це розуміння, яке зробило Дім Christian Dior таким успішним.

Всю колекцію Christian Dior Couture весна-літо 2024 дивіться в нашій галереї.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Ответить