Гід наймоднішими сукнями сезону осінь-зима 2023/2024

Серед найважливіших осінньо-зимових трендів є і такі, що стосуються суконь — незамінного одягу в жіночому гардеробі. З довгими рукавами, напівпрозорі, смугасті та навіть весільні: Vogue.ua зібрав найактуальніші фасони сезону осінь-зима 2023/2024.

Весільні сукні

Victoria Beckham0Victoria Beckham

Реклама

Stella McCartney1Stella McCartney

Alaїа2Alaїа

Пом'якшення канонів одягу для весілля зміцнило зв'язок між цим видом одягу і вуличним стилем. Таким чином білий total look відкидає весільні торжества та більшість літніх заходів, щоб стати вибором, пов’язаним із повсякденним життям. Stella McCartney пропонують асиметричні моделі та сукні з мереживними вставками, що повторюють силует. Зі свого боку, Victoria Beckham використовують атлас і драпірування, щоб формувати силует, створюючи найромантичніші моделі. Alaїа же грають не тільки з білим, але й із чуттєвістю принтів і коротких суконь, щоб внести свою лепту в цей тренд, до того ж наважуються на декоративні деталі на кшталт вуалі. У такий спосіб сукня для нареченої тепер порушує традиції, стаючи ще одним головним вибором на щодень.

Обʼємні сукні

Jil Sander3Jil Sander

Gucci4Gucci

Valentino5Valentino

Народжена в 1950-х роках і вдосконалена досвідом майстра Крістобаля Баленсіаги, сукня-балон або "повітряна куля" повертається цього сезону. Jacquemus використовують свою уяву та романтизм, додавши мінісукні у формі повітряної кулі різних кольорів у свою колекцію. Що стосується пропозицій Jil Sander, бренд грає з ностальгією та представляє короткі сукні з принтами, які відсилають до образів наших ляльок або навіть нас самих у дитинстві. Gucci виділяються своєю простотою та поєднанням силуету простих суконь і атласних спідниць-балонів, які підносять цей лаконічний дух.

"Голі" сукні

Bottega Veneta6Bottega Veneta

Miu Miu7Miu Miu

Courreges8Courreges

Тенденції щодо нижньої білизни напоказ минулого сезону були лише прелюдією до великих зірок цієї осені — "голих" суконь. Ці моделі зʼявилися на найважливіших червоних доріжках світу, а також заслужили своє місце на найвпливовіших подіумах. Bottega Veneta грають з текстурами тканин і драпіруванням, представляючи ідеальний варіант, що оголює нижню білизну. У Miu Miu пропозиції набули ностальгічного характеру і містять, зокрема, сукні міді з принтами в горошок, які поєднуються з кольоровою білизною. Courrèges роблять ставку на яскраві відтінки.

Сукні в тонку смужку

Dries Van Noten9Dries Van Noten

Tod's10Tod's

Alexander McQueen11Alexander McQueen

Принт у тонку смужку є одним із найпопулярніших у 2023 році, і, окрім того, що він є типовим варіантом для жакета, він зʼявився і на сукнях. Цей візерунок завжди уособлював такі цінності, як професіоналізм, оскільки його використання було фундаментальним для офісу. Стереотипи пішли в минуле, і ці смужки тепер готові підкорити будь-яку сферу, навіть вуличний стиль. Так, Alexander McQueen і Tod's деконструювали традиційний жакет, щоб побудувати нові сукні.

Сукня з відкритими плечима та довгими рукавами

Louis Vuitton12Louis Vuitton

Jacquemus13Jacquemus

Chloe14Chloe

У цьому сезоні тріумфують сукні з відкритими плечима. Дизайнери поєднують їх з довгими рукавами та виступають за оригінальність, додаючи до суконь структуровані форми. Louis Vuitton пропонують теплі тканини для суконь з жорсткою структурою та відкритим декольте. Jacquemus грають з рукавами-буфами та довжиною міні. Chloé, зі свого боку, виступають за мінімалізм і роблять ставку на довгі плісировані сукні нейтральних кольорів.

Сукні з заниженою талією

Jean Paul Gaultier15Jean Paul Gaultier

Bottega Veneta16Bottega Veneta

Giambattista Valli17Giambattista Valli

Одним із найпопулярніших трендів на подіумі, який найбільше виділяється ухилом до стилю 1920-х років, є розріз від талії до висоти стегон, який візуально подовжує тулуб. Giambattista Valli занурюються у світ своїх фантазій і використовують цей крій у сітчастих сукнях, прикрашених бісером, які дизайнер поєднує з чорною білизною. На показі Jean Paul Gaultier, де віддали шану Пако Рабану (шоу отримало назву Jean Rabanne Gaultier), також були пропозиції щодо такого типу талії. Він зʼявився на металізованих сукнях, характерних для бренду Rabanne. Така занижена талія грає з оптичними ілюзіями, створюючи дуже стильний ефект.

Повернення до New Look

Versace18Versace

Proenza Schouler19Proenza Schouler

Schiaparelli20Schiaparelli

На відміну від суконь, що повторюють вигини тіла, відчутно і повернення до силуету Dior New Look, тому суворі форми та виражена талія також потрапляють у пропозиції цього сезону. Schiaparelli грають із корсетами та використовують довгі атласні спідниці, які спадають на стегна, підкреслюючи фігуру. Versace і Proenza Schouler виступають за суворий total look з приталеними на талії жакетами та спідницями міді.

Сукні з високою горловиною і довгими рукавами

Y/Project21Y/Project

Givenchy22Givenchy

Balenciaga23Balenciaga

І нарешті, найпопулярніший тренд — і той, що швидко захопив подіуми, — це довгі сукні з високою горловиною і довгими рукавами. Balenciaga схиляються до більш класичних стилів з мереживом і обʼємними плечима. Y/Proyect продовжують свою лінію з психоделічними принтами і застосовують їх до довгих суконь із високими горловинами. Зі свого боку, Givenchy грають ва-банк із зеленим кольором і декорують сукню геометричним вирізом на спині. Максісукня з довгими рукавами та високою горловиною підкорила всі простори і вже стала найуніверсальнішим варіантом сезону.

Текст: Teresa Romero Martinez

За матеріалами vogue.es.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Ответить