6 головних трендів на Тижні високої моди сезону осінь-зима 2024/2025

Тіло людини стало головною темою Тижня високої моди сезону осінь-зима 2024/2025. Цей тренд народився під впливом двох важливих подій: літніх Олімпійських ігор у Парижі та самої суті високої моди, яка завжди приділяла особливу увагу людській формі.

10

«Я не хочу обмежувати тіло, я хочу його звільнити, — сказала Марія Грація К’юрі, креативна директорка Dior, яка поєднала елементи грецького драпірування з мотивами жіночої атлетики. — Я прагну створювати одяг, в якому тіло почувається комфортно і може вільно рухатися». На противагу цьому, Деніел Роузберрі, креативний директор Schiaparelli, звернувся до образу жінки 1950-х років з ідеальною фігурою «пісочний годинник». Його вбрання прикрашали пір’я, корсети та шовкові тканини.

Деякі дизайнери, наприклад Том Браун і Роберт Вун, пішли ще далі у своєму дослідженні теми тіла. 10-річчя свого бренду Вун відзначив колекцією з назви «Час». Її частина — яскраво-червоні вбрання, щедро обшиті бісером, — імітували оголені, закривавлені м’язи. Цей одяг одночасно прикриває та оголює тіло, граючи на контрастах. Більш традиційним способом підкреслити жіночу фігуру стало драпірування. Воно було помітне на показах багатьох брендів, від Alexis Mabille до Zuhair Murad. Деконструкція елементів одягу додала цим колекціям гостроти та сучасності.

Сезон високої моди завершився, але його вплив на звичайну моду тільки починається. Ознайомтеся з шістьма головними трендами сезону осінь-зима 2024/2025, які так чи інакше обов'язково з’являться на вулицях уже незабаром.

Пір'я та крила

Chanel, Schiaparelli, Dior1Chanel, Schiaparelli, Dior

Пір'я – головний атрибут осінньо-зимового сезону під час Тижня високої моди в Парижі. Бренди Dior, Chanel, Schiaparelli та інші використовували їх для створення образів, натхненних міфами, операми та навіть метеликами. Цей тренд — символ легкості, польоту фантазії та нестандартного підходу до моди.

Анатомія

Zuhair Murad, Robert Wun, Thom Browne2Zuhair Murad, Robert Wun, Thom Browne

Цей сезон високої моди зосередився на тілі як полотні для творчості. Дизайнери, зокрема Роберт Вун та Том Браун, використовували тканини, що ніби обіймали тіло, а іноді навіть імітували м'язи та кістки. Це стало своєрідною грою з видимим та невидимим.

Легкість та драпірування

Robert Wun, Nicolas di Felice for Jean Paul Gaultier, Alexis Mabille3Robert Wun, Nicolas di Felice for Jean Paul Gaultier, Alexis Mabille

Шовк та шерсть м'яко лягали на фігуру в колекціях Christian Dior та Thom Browne. Деконструкція також була присутня — наприклад, у Robert Wun, Jean Paul Gaultier та Alexis Mabille, де сукні розкривались, демонструючи частково розстебнутий корсет.

Опера та велич

Schiaparelli, Chanel, Armani Privé4Schiaparelli, Chanel, Armani Privé

Недоступність Гран-Пале через Олімпійські ігри змусила Chanel переміститися до Палацу Гарньє. Саме опері віддала шану команда Chanel, створивши колекцію з високими комірами, каскадами рюшів та елементами костюмів для балету. Подібний дух старовинної урочистості відчувався і в Schiaparelli та Armani Privé.

Парад наречених

Giambattista Valli, Chanel, Charles de Vilmorin5Giambattista Valli, Chanel, Charles de Vilmorin

Наречені, майте на увазі, що пишність — головний тренд в колекціях високої моди сезону осінь-зима 2024/2025. Chanel, Giambattista Valli та Charles de Vilmorin представили сукні з великою кількістю об'ємного шовку.

Загадковість

Nicolas di Felice for Jean Paul Gaultier, Schiaparelli, Alexis Mabille6Nicolas di Felice for Jean Paul Gaultier, Schiaparelli, Alexis Mabille

Несподіваною, але помітною тенденцією Тижня високої моди сезону осінь-зима 2024/2025 стали вуалі. Їх можна було побачити у Schiaparelli, Robert Wun та Jean Paul Gaultier, а також у Rahul Mishra, Balenciaga та Charles de Vilmorin.

17

За матеріалом vogue.com.au

Источник

No votes yet.
Please wait...

Ответить