5 головних трендів на Тижні високої моди весна-літо 2024

Добіг кінця Тиждень високої моди в Парижі. Дизайнери представили свої кутюрні колекції сезону весна-літо 2024, а streetstyle-зірки продемонстрували цікаві ідеї стилізації одягу. Отже, настав час підбити підсумки й виділити головні тренди, помічені на модних подіумах.

Гламур 1950-х років

У новому сезоні уява 1950-х була жива й бурхлива, а такі бренди, як Chanel, Dior та Armani Privé, пропонували вечірній одяг напередодні сезону нагород. Головним елементом показів стали сукні з осиною талією, що розширювалися до обʼємних багатошарових спідниць. У Chanel вони були представлені в дитячому рожевому кольорі, а в Dior Марія Грація К’юрі говорила мовою муару та горошку. Тим часом у Armani Privé були представлені класичні урочисті вбрання — багаторівневі сукні без бретельок, які можна носити в бальних залах.

Реклама

Chanel0Chanel

Christian Dior1Christian Dior

Armani Prive2Armani Prive

Прозорість і чуттєвість

Однією з найбільш несподіваних тем на Тижні високої моди цього сезону стала еротика, яка особливо захопила подіуми Maison Margiela та Jean Paul Gaultier. Сімон Роша віддала честь кодам Готьє й розробила власний варіант силуетів модного Дому, створивши конічні бюстгальтери у формі шипів троянд. Від іконоборчого розуму Джона Гальяно прийшли меркіни та сукні зі швами; це було настільки ж непристойним, як і красивим. Тим часом Valentino закрили шоу "голою" сукнею. Обличчя було закрите, а торс оголений; насамперед це було сексуально.

Jean Paul Gaultier3Jean Paul Gaultier

Valentino4Valentino

Maison Margiela5Maison Margiela

Науково-фантастичний шик

Це було повернення в майбутнє від Schiaparelli, де кіноман Деніел Розберрі надихався науково-фантастичними фільмами, як-от «Чужий» із шипами Х. Р. Гігера та в білій майці в стилі Ріплі. (Присутність Зендаї у першому ряду лише зробила науково-фантастичний настрій ще відвертішим.) Кім Джонс із Fendi також пройшов футуристичним щляхом цього сезону. «Я хотів, щоб колекція виглядала досить графічно, а не романтично, я думав про Fendi і про те, що в Карла завжди був елемент «футуризму», — сказав він пресі. Його дизайни були гострі й архітектурні, а шоу завершилося блискучим спалахом срібла космічної ери.

Schiaparelli6Schiaparelli

Fendi7Fendi

Christian Dior8Christian Dior

Кейпи

А буває кутюр без драми? Напевно, ні. Довгі накидки були представлені на шоу Dior, Valentino та Giambattista Valli, прикрашені пір’ям, мішурою та муаром.

Valentino9Valentino

Giambattista Valli10Giambattista Valli

Christian Dior11Christian Dior

Дівоцтво

Дівчина минулих сезонів — у стрічках та рожевому одязі, що любить балет, — засяяла в Парижі. Дизайнери рішуче підійшли до теми дівоцтва, поєднавши наджіночні обриси з більш гострими силуетами і провокаційними тканинами. Так було в Jean Paul Gaultier і Maison Margiela, де насичені кольори та пишні спідниці натякали на романтичність і водночас похмурість. Тим часом Chanel зробили ставку на свою вишуканість, поєднавши твідові жакети з прозорими спідницями, тим самим міксуючи зрілість і молодість.

Chanel12ChanelJean Paul Gaultier13Jean Paul Gaultier

Maison Margiela14Maison Margiela

За матеріалами: vogue.com.au

Источник

No votes yet.
Please wait...

Ответить