5 головних кольорів сезону весна-літо 2024

Настрій модного сезону часто проявляється в кольорах, які домінують на подіумах. У колекціях осінь-зима 2023/2024 переважала стримана палітра, що відображала прагнення до мінімалізму. В сезоні весна-літо 2024 багато дизайнерів зберегли цю прихильність до простоти, але м’які відтінки поєднувалися з яскравими спалахами насичених кольорів. Від незайманого білого у Saint Laurent і Valentino до розкішного золота у творіннях Ralph Lauren і Alberta Ferretti vogue.ua зібрав 5 головних кольорів сезону весна-літо 2024.

Порцеляново-білий

Chloe0Chloe

Реклама

Valentino1Valentino

Saint Laurent2Saint Laurent

Носити біле влітку — вибір поза часом. Цього сезону Saint Laurent переосмислили свій культовий жакет Saharienne 1967 року та представили його у вигляді бездоганно зшитих сорочок та штанів. Valentino продемонстрували вечірні сукні з вигадливими вирізами, а Standing Ground — вечірні сукні, вишиті бісером, вбудованим у шари джерсі.

Вишнево-червоний

Gucci3Gucci

Burberry4Burberry

Chanel5Chanel

Одержимість моди яскраво-червоним було неможливо ігнорувати останніми сезонами: це можна побачити і на подіумах, і на червоних доріжках. Сезон весна-літо 2024 приніс помітний зсув у бік більш глибоких і насичених версій відтінку. У першій колекції Сабато Де Сарно для Gucci широко використовував відтінок, який він назвав Gucci Rosso, зокрема презентував спідниці-олівці, блейзери та яскраві аксесуари в тому самому глибокому вишнево-червоному. Rick Owens, тим часом, відмовилися від свого фірмового чорного кольору, щоб продемонструвати розкльошені штани, бра та ефектні чоботи, усе в червоному кольорі.

Блакитний

JW Anderson6JW Anderson

Bottega Veneta7Bottega Veneta

Alaїа8Alaїа

Alaïa та JW Anderson використали небесно-блакитний колір у моделях, які чуттєво облягали тіло. Bottega Veneta продемонстрували разючу сукню без бретелів, прикрашену ретельно розташованими торочками, доповнену ансамблем небесно-блакитних аксесуарів, щоб додати додаткову нотку ошатності.

Пастельно-ліловий

Feben9Feben

Supriya Lele10Supriya Lele

Tom Ford11Tom Ford

Пастельні кольори були ключовими для весняно-літніх колекцій, але виділяється серед них соковитий бузковий відтінок. У колекції Michael Kors зʼявилися фіолетові в’язані светри та тренчі, а Masha Popova представили блідо-фіолетові джинсові комплекти, прикрашені характерними для марки принтами. Новий креативний директор Tom Ford Пітер Гокінгс привернув загальну увагу атласним костюмом ніжного бузкового кольору, а також цей відтінок з’явився у Maison Margiela, Supriya Lele та Issey Miyake.

Рідке золото

Blumarine12Blumarine

Ralph Lauren13Ralph Lauren

Alberta Ferretti14Alberta Ferretti

Цього сезону золото набуло на подіумі витонченого, більш плавного вигляду. Від елегантно драпірованих суконь, що підкреслюють контури тіла, як у Ralph Lauren, Roksanda та Di Petsa, до вечірнього вбрання від Tove, Alberta Ferretti та Andreas Kronthaler для Vivienne Westwood — шоу сезону весна-літо 2024 представили безмежні способи додати цей ошатний відтінок у гардероб.

За матеріалами vogue.co.uk.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Ответить