Нестача вітамінів і мінералів призводить до багатьох проблем зі здоров'ям. На щастя, можна отримувати їх за допомогою харчових продуктів. Навіщо нам потрібен біотин, вітамін B7?
В7 входить у групу вітамінів групи В. Вона відома синтезом різних поживних речовин, які забезпечують організм енергією, інформує Ukr.Media.
Вітамін В7 важливий для:
- для росту, відновлення і підтримки м'язової тканини;
- краси і здоров'я шкіри, волосся і нігтів;
- метаболізму вуглеводів, жирів і білків;
- здоров'я серця і нормалізації рівня цукру в крові;
- для підтримки здорової ваги.
Дефіцит цього вітаміну викликає такі проблеми і симптоми, як:
- Слабкість і втома;
- Біль у м'язах;
- Депресія;
- Анемія;
- Сухість шкіри голови і лупа;
- Випадання волосся;
- Дерматит;
- Втрата апетиту.
Найбільш серйозними проблемами є обмежений ріст дитини та неврологічні розлади. Але не хвилюйтеся, ситуацію можна виправити.
Щоб запобігти дефіциту вітаміну В7, потрібно додати в раціон наступні продукти:
Горіхи
Арахіс багатий на цей вітамін. Якщо ви будете їсти кожен день 1/4 склянки арахісу, ви отримаєте 88% від добової потреби у вітаміні B7. При такій же кількості мигдаль і волоські горіхи дають відповідно 49% і 19%.
Солодка картопля
Чашка солодкої картоплі містить 29% щоденної потреби у вітаміні B7. Солодка картопля також є прекрасним джерелом клітковини і вітаміну А, а яка вона необхідна для здоров'я очей. Інші поживні речовини, які містяться у цьому продукті: марганець, мідь, калій, пантотенова кислота та вітамін С.
Яйця
Одне варене яйце забезпечить ваш організм 27% добової норми вітаміну В7. Ні для кого не секрет, що яйця містять білок, який важливий для нарощування м'язової маси. Інші поживні речовини, які містяться в яйцях: селен, молібден, йод, фосфор і вітаміни А, В2, В12 і D.
Цибуля
В одній чашці цибулі міститься 27% рекомендованої добової норми вітаміну В7. Антиоксиданти, біотин, марганець, мідь і вітамін З — інші причини, чому потрібно включити цей продукт у свій раціон. Його можна їсти сирим або приготованим, додаючи в різноманітні страви.
Вівсянка
В 1/4 склянці вівса міститься 26% добової потреби вітаміну В7. Овес багатий на клітковину, яка покращує здоров'я кишечника і знижує ризик розвитку раку товстої кишки.
Помідори
У чашці помідорів є до 24% щоденної потреби у вітаміні B7. Крім того, вони містять молібден, калій, мідь, марганець, вітамін С і лікопін, які допомагають боротися з раком.
Морква
В одній чашці нарізаної моркви — 20% добової потреби вітаміну В7. Морква також є прекрасним джерелом вітаміну А, який зміцнює здоров'я очей. Якщо ми вас не переконали, ось ще кілька корисних компонентів моркви: вітаміни С і До, калій, молібден, марганець, пантотенова кислота та клітковина.
Джерело: ukr.media