Троянди — головний тренд сезону весна-літо 2024

«Я відчувала себе чудернацькою, дотепною та креативною», — так Розамунд Пайк прокоментувала свій образ на церемонії BAFTA — прозору сукню Simone Rocha з блідо-рожевими трояндами на довгих стеблах, що розквітли всередині тюлю. Британська акторка, зірка фільму "Солтберн", втілила один із визначальних трендів сезону весна-літо 2024 — романтика, і зокрема троянди, романтичний символ, які тепер квітнуть на сукнях, топах та спідницях.

Instagram

Rosamund Pike (@mspike)

На шоу Simone Rocha, щоб підсилити ефект, моделі мали на ногах тимчасові татуювання червоної троянди, а в руках тримали поодинокі стебла, виготовлені з бавовни та перлів, — цю тему лондонська дизайнерка взяла і до Парижа для своєї співпраці з Jean Paul Gaultier. Richard Quinn, Commes des Garçons, Maison Margiela та Rodarte також представили витворені вручну троянди, тоді як Kenzo, Del Core і Thebe Magugu створили графічні емблеми троянд — найпростіший спосіб носити квіти цієї весни.

Реклама

Simone Rocha0Simone Rocha

Undercover1Undercover

«Королева квітів», як троянду назвав грецький письменник Ахіл Татій, також з’явилася у Balmain, де Олів’є Рустен зробив цю квітку знаковим елементом своєї колекції. «Троянда Balmain не може бути просто романтичною трояндою. Вона також символізує міцність і силу. Отже, це про кохання, кольори, щастя та радість. Але це також про муки», — прокоментував дизайнер. Нещодавно Марго Роббі зʼявилася на червоній доріжці Critics’ Choice Awards у полумʼяно-червоній сукні Balmain, прикрашеній емалевими трояндами.

Alexander McQueen2Alexander McQueen

Balmain3Balmain

Остання колекція Сари Бертон для Alexander McQueen була своєрідною піснею про любов до Великобританії, з трояндою Тюдорів, геральдичною емблемою Англії. Деякі сукні розвіювалися віялом, інші мали вигляд, ніби на них крапає кров. Це була явне вшанування Лі Александра Макквіна, «чиїм бажанням завжди було розширення можливостей жінок, а також пристрасть, талант і лояльність команди». Справжнє свято кохання, жіночності та чистоти — схоже на власну історію троянди.

Richard Quinn4Richard Quinn

Del Core5Del Core

Тренд не оминув і чоловічу моду. Джеремі Аллен Вайт зʼявився на Critics’ Choice Awards у чорному класичному костюмі Saint Laurent та прикріпив до піджака вишукану червону брошку-троянду Tiffany & Co. Квіти можуть стати трансформаційною деталлю і ефектно прикрасити модні весняні образи.

Джеремі Аллен Вайт у Saint Laurent і Tiffany & Co. на Critics’ Choice Awards6Джеремі Аллен Вайт у Saint Laurent і Tiffany & Co. на Critics’ Choice Awards

Марго Роббі у Balmain на Critics’ Choice Awards7Марго Роббі у Balmain на Critics’ Choice Awards

За матеріалами vogue.co.uk

Источник

No votes yet.
Please wait...

Ответить