Римська безтурботність: нова колекція Fendi весна-літо 2024

Вигляд, який Кім Джонс мав учора на показі Fendi, був досить безтурботним, як і сама колекція. Наприкінці попереднього перегляду його запитали про список гостей, до якого входили Лінда Євангеліста, Наомі Кемпбелл, ЕмберВалетта, Кейт Мосс, Демі Мур, Кара Делевінь, Гвендолін Крісті та багато інших зірок, він сказав: «Ну, мої друзі прийшли. Ця колекція дуже красива, і я дуже хочу, щоб її побачили всі. Мілан може бути дуже тихим порівняно з Парижем, тому мені просто хотілося чимось зайнятися, а також мати можливість побачитися з усіма своїми друзями».

10

Відтоді як Демі Мур відкрила дебютний показ Джонса для Fendi ще в січні 2021 року, британський дизайнер бездоганно інтегрував свої коди та практику в історію модного Дому, черпаючи натхнення у свого попередника Карла Лагерфельда, родини Fendi та їхніх традицій, а також власних інтересів. Основою для нового шоу став весняний показ Лагерфельда для модного Дому у 1999 році, а його вражаюча практичність була запозичена у римських жінок. Дизайнер уявляв показ як фантазію про перехожих у одязі Fendi, яких він бачив ранковою римською дорогою на роботу. Він йде вниз Іспанськими сходами і повз фонтан Треві: на подіумі ці пам'ятники були перероблені в титанічні сумки Fendi — кожна з них складалася з трьох моделей завбільшки понад 6 футів — декорації, що нагадують шоу Джонса під його власним ім'ям у нульових.

11

12

Його колекція була чітко та детально розроблена, щоб справити враження завдяки деталям, підгонці й обробці. Мохерові речі (зокрема і спідниці) були позбавлені усіх видимих застібок і фурнітури та прикрашені вирізами. Трикотажні блузи, кардигани, спідниці та сукні були архітектурно переплетені одне з одним на тілі, створюючи захопливі нові форми зі звичайних речей. Трикотаж у рубчик розширений до різновиду стриженого вельвету, злегка флокованого, який використовувався в секції великих сорочок, пальт і спідниць з розрізами.

13

14

15

На сукнях з випраного шовку логотип із подвійною літерою F був надрукований у такий спосіб, що обережно перетворився на зміїний принт, тоді як сукні, створені із сітки блискучих круглих силіконових шпильок, прикріплених до трикотажу, мали солідний вигляд і водночас нагадували рух і драпірування якоїсь масляної рідини. Принт-пазл 1990-х років із подвійним F було витягнуто з архіву, щоб відродити його в абстрактних елементах зі шкіри напа, скріплених на сукнях і пальтах. Блискучий льон, схожий на папір, був використаний для створення сукні того ж канарково-жовтого кольору, яка була представлена в колекції Лагерфельда 24 роки тому.

16

17

18

Моделі на подіумі дефілювали під саундтрек Джонса Макса Ріхтера та Діни Вашингтон "ThisBitterEarth/OntheNatureofDaylight", передаючи почуття гірко-солодкої емоційної споглядальності. «Я вибрав пісню, яку завжди слухаю, тому що це просто пісня, яку я справді люблю, і це те, що дарує мені настрій йти на роботу», — сказав Кім Джонс.

За матеріалами vogue.com

Источник

No votes yet.
Please wait...

Ответить