Ода ремеслу: нова колекція Prada весна-літо 2024

Міучча Прада та Раф Сімонс перевершили самих себе. Дизайнерський дует створив дивовижну колекцію сезону весна-літо 2024, присвячену ремеслу та техніці, яка майстерно зіткнула матеріали та жанри. За лаштунками показу Прада сказала журналістам: «Я втомилася говорити про ідеї — давайте поговоримо про одяг».

10

Хіба не всі покази про одяг? Як пояснює Раф Сімонс, «у Prada мало говорять про ремесло, принаймні, не так багато, як в інших модних Домах. Ми хотіли показати, на що ми здатні». Справа не в тому, скільки годин знадобилося на вишивку і скільки працівників для цього залучили. З'ясування меж можливостей — ось що стало рушієм його роботи в Prada. Зокрема, Сімонс відзначив дві техніки. По-перше, вони використали надруковані торочки, якими оздобили квітчасті сорочки, що надало окремим квітам глибини. А по-друге, додали довгі пасма металевої бахроми на спідниць, «побудованих як ювелірні вироби».

11

12

13

Минулорічні доходи зросли на 21% порівняно з 2021 роком, але вам не потрібно знати фінанси компанії, щоб зрозуміти, що це резонансно. В перших рядах ви бачите їх гостроносі туфлі на підборах, а на всьому ринку вони вже породили сотні двійників. З акцентом на ремесла ексцентричного різновиду — ми бачили і зістарену, і залатану шкіру, і панне-оксамит прикрашений феєрверковими завитками кристалів, а ще була бахрома з металевими люверсами – ця колекція, здавалося, була призначена для того, щоб перешкодити можливості копіювати її, хоча, безперечно, спроби будуть.

14

15

16

Як і на чоловічому показі, основою стали приталені силуети: широкі сорочки-блейзери (з манжетами від сорочки та лацканами піджака) були заправлені в пояс шортів з високою посадкою або штанів зі складками спереду, що звужувались донизу. Деякі з цих дивних костюмів були вкутані в прозорі шарфи з принтом, які в примітках до шоу описувалися як «фрагменти суконь». Їх ефірність створювала зв’язок з іншою ключовою формою колекції – сорочками без рукавів з лініями 1960-х – 1990-х років, виконаними з органзи та ґазару такої тонкості, що вони, здавалося, пливли подіумом.

17

18

19

Кілька інших речей, які спонукали людей заговорити: вже поношені піджаки (чому б не надіти їх поверх сукні-клапану з епоху джазу?) і вирізані вручну застібки у вигляді міфологічної людини, що прикрашають вечірні сумки, які відтворюють форму, вперше розроблену в 1913 році Маріо Прада. Дідусь Міуччі полюбляв мандрував світом, збираючи унікальні дрібнички, схожі на ті різьблені прикраси.

Фабіо Замбернарді, директор з дизайну Prada і Miu Miu, а також найближчий соратник Міуччі, який цього року пішов у відставку після трьох десятиліть роботи в компанії, приєднався до дизайнерів, щоб вклонитися, знявши кепку, обійняв їх обох і викликал бурхливі овації. За глянцевою — або, в даному випадку, липкою — поверхнею над цією приголомшливою колекцією старанно працювало багато людей. Всю колекцію Prada весна-літо 2024 дивіться за посиланням.

За матеріалами: vogue.com

Источник

No votes yet.
Please wait...

Ответить