Наймодніші чорні сукні осінь-зима 2023/2024

Чорна сукня — це вбрання з великої літери, яке ніколи не набридне. Незалежно від крою та моделі, чорна сукня здатна надати привабливості будь-якому образу: ви можете одягнути дуже вишукану довгу сукню на офіційну вечерю або мінісукню на прогулянку містом. Це підтверджують зірки стритстайлу на Тижнях моди в усьому світі. Вони демонстрували чорні сукні різних фасонів — від легких мереживних до суконь-жакетів.

10

Реклама

Культовою чорну сукню зробили ікони стилю минулого. Подякуймо за це, зокрема, Одрі Гепберн, яка підкорила серця жінок 1960-х років чорною коктейльною сукнею Givenchy, яку носила у фільмі «Сніданок у Тіффані».

Кадр з фільму "Сніданок у Тіффані"1Кадр з фільму "Сніданок у Тіффані"

Принцеса Діана2Принцеса Діана

Сукня помсти принцеси Діани стала символом цілої епохи. У 1994 році дружина принца Чарльза прибула на Garden Party у лондонській галереї Serpentine— і зухвало порушила суворий королівський протокол, одягнувши чорну сукню Christina Stambolian: вона мала бічний розріз, глибоке декольте і відкривала руки та ноги.

Мадонна, 19983Мадонна, 1998

Дрю Беррімор, 19974Дрю Беррімор, 1997

Кейт Мосс, 19955Кейт Мосс, 1995

Але чорне плаття — це не тільки символ елегантності та вишуканості минулих часів, його завжди любили (в усіх варіантах) рок-ікони, актриси та супермоделі з усього світу. Мадонна в 1998 році одягла чорну мінісукню з панчохами в сіточку, джинсову куртку та нафарбувала губи провокаційною червоною помадою. Плаття з відкритою спиною любили актриса Дрю Беррімор та топмодель Кейт Мосс в 1990-х роках.

Тож які чорні сукні носити зараз? У цій добірці ви знайдете найкращі варіанти сезону осінь-зима 2023/2024.

Коротке плаття-блейзер

Давайте почнемо з мінісуконь, що нагадують блейзери, які можна носити на голе тіло з колготками або без них. Це один із беззаперечних трендів цього сезону, який залишиться з нами і наступного року. Поєднуйте їх з елегантними туфлями на підборах або чоботами до стегон.

Givenchy6Givenchy

Dolce & Gabbana7Dolce & Gabbana

Довге плаття по фігурі

Мінімалістичні та обтислі, ці сукні неймовірно сексуальні, незважаючи на те що не залишають відкритою навіть невелику частину ніг або декольте. Вдень комбінуйте їх із байкерськими черевиками чи балетками, а на вечір міксуйте із босоніжками на підборах чи чоботами.

Blumarine8Blumarine

Chloe9Chloe

Чорна сукня з прозорими вставками

Сукня з прозорим деталями створена для того, щоб відкривати тіло — але без надмірностей. Цієї осені шукайте сукні з м’яких і щільних тканин з прозорими вставками в колекціях Alberta Ferretti і Isabel Marant.

Isabel Marant10Isabel Marant

Alberta Ferretti11Alberta Ferretti

Шкіряна мінісукня

Шкіра є однією з модних тканин цього сезону. Що стосується мінісуконь, ми помітили особливу тенденцію: вони мають м'які прості силуети, довгі рукави, іноді доповнені поясом для акцентування талії. Поєднуйте їх із чоботами або з практичними і зручними туфлями.

Tom Ford12Tom Ford

Loewe13Loewe

Чорна сукня зі зборками на одне плече

У цих сукнях саме надлишок тканини є головним елементом дизайну: він створює динамічний і розслаблений вигляд. Носити такі плаття варто з техаськими черевиками або класичними човниками в тон.

Blumarine14Blumarine

A.W.A.K.E. Mode15A.W.A.K.E. Mode

Довга мереживна сукня

Сукні з елементами мережива або повністю з цієї делікатної ажурної тканини мають в собі щось захопливе й таємниче. Важливою перевагою цих суконь є те, що вам не потрібно турбуватися про вибір аксесуарів, оскільки вони вже дуже складні в своєму дизайні. Щоб завершити образ, особливо для офіційних випадків, поєднуйте їх із довгими чорними пальтами.

Balenciaga16Balenciaga

Roberto Cavalli17Roberto Cavalli

Довга чорна оксамитова сукня

Сукня з оксамиту в холодну пору року — це завжди актуальний варіант для будь-якого випадку життя, особливо коли потрібен елегантний і зручний одяг на вечір. Шукайте найстильніші моделі в колекціях Ann Demeulemeester та Alberta Ferretti.

Ann Demeulemeester18Ann Demeulemeester

Alberta Ferretti19Alberta Ferretti

За матеріалами vogue.it

Источник

No votes yet.
Please wait...

Ответить