Модні кейпи осінь-зима 2023/2024

Серед багатьох трендів цього сезону осінь-/зими 2023/2024 важко не помітити повернення кейпів. Незалежно від того, довгі чи короткі, накидка були одним з головних елементів верхнього одягу на подіумах цього сезону – від Balmain до The Row і Alaïa. До того ж, згідно з річним звітом Tagwalk, 27% брендів включили кейпи у свої колекції.

Chanel0Chanel

Реклама

З історичної точки зору кейпи завжди були символом багатства і влади. Вони беруть свій початок ще з часів Римської імперії, відіграючи роль одягу, що захищає від холоду. Потім кейпи потрапили до дворів Франції, прикрашаючи плечі королів. Зокрема, Людовик XIV носив пишну накидку, вишиту геральдичною лілією, королівським символом досконалості. У ту епоху накидка була важкою, громіздкою і далеко не практичною. З тих пір кейп був модернізований і поступово скоротився, але все ще намагався знайти своє місце в сфері моди.

Кейп 1Кейп «Phoebus» , 1938-1939

Історичний момент стався в 1930-х роках, коли Ельза Скіапареллі в колекції «Cosmique» сезону осінь-зима 1938/1939 представила кейп, який швидко з’явилася в усіх модних журналах того часу. Саме в тому сезоні італійська дизайнерка представила накидку «Phoebus» у «шокуючому рожевому» кольорі з винятковою вишивкою леліткамм та металізованими нитками. Ця культова накидка зараз виставлена в Musée Galliera, і її репутація зміцнилася завдяки тому, що вона була представлена в Vogue за жовтень 1938 року. З тих пір ця накидка вважається модним символом жіночої сили. Випадковість чи ні, але кейпи знову знайшли своє місце в сучасному суспільстві, як це видно в колекціях осінь-зима 2023/2024.

Chloe2Chloe

Coperni3Coperni

The Row4The Row

Незалежно від того, чи це кейпи Stella McCartney, Michael Kors Collection чи Chloé, цей верхній одяг є зручним та затишним, зберігаючи тепло. Накидки Loewe та Alaïa роблять затишніше вставання з ліжка набагато менш страшним у ці холодні місяці. Тоді як Coperni, Prada і Chanel представили накидки в стилі 1960-х років у міні-версіях. Але що спільного між усіма цими накидками? Їх монохромна нейтральна колірна палітра, яка коливається між кремовим, мишачо-сірим, темно-синім і чорним.

Michael Kors Collection5Michael Kors Collection

Stella McCartney6Stella McCartney

Vogue.ua зібрав наймодніші кейпи цього сезону.

Модні кейпи осінь-зима 2023/20247

Источник

No votes yet.
Please wait...

Ответить