Квітучий сад: нова колекція Balmain весна-літо 2024

Незважаючи на те, що Олівʼє Рустену довелося переробити 70% нової весняно-літньої колекції на максимальній швидкості після того, як предмети одягу були викрадені в дорозі з аеропорту імені Шарля де Голля, дизайнер представив на подіумі справжній квітучий сад – троянди прикрашали іконічні жакети, блузи та сукні.

10

11

12

Перед початком шоу Рустен прокоментував: «Ця колекція полягає в наступному: я помру завтра, і просто хочу, щоб люди пам’ятали, що я переконався, що Balmain — це французький будинок класу люкс. А що таке французький? Я думаю, це більше, ніж просте питання». Відповідь дизайнера почалася з великої кількості блейзерів із ґудзиками-трояндами та суконь з оббивкою на стегнах, які в деяких елементах повторювали модні предмети одягу бренду 1990-х і 1950-х років. Кілька моделей носили сумки, наповнені букетами. Образи також супроводжували туфлі навмисно невідповідного кольору, як-от яскраво-помаранчеві чи жовті.

13

14

15

16

Барвиста історія продовжилася зеленим блейзером поверх рожевої шовкової спідниці з рюшами та туфлями, цього разу синього кольору. Рустен процитував близьку подругу засновника будинку Ґертруду Стайн: «Роуз — це троянда, троянда — це троянда». Квіти були створені з напівпрозорого переробленого пластику та зʼявилися на жакетах та спідницях. Наприкінці вони виникли на складних вишитих вручну сукнях – частині колекції, яка була особливо трудомісткою для виготовлення та яка, на щастя, не знаходилася в тому викраденому фургоні.

17

18

19

Усі ці різноманітні троянди були створені, щоб відобразити бачення «французької розкоші» Рустена в багатьох варіантах жіночого одягу. «Ці троянди мають шипи, розумієте?, – прокоментував дизайнер. – Троянда Balmain не може бути просто романтичною квіткою. Є також міць і сила. Отже, це про любов, про кольори, щастя та радість. Але це також про муки! Якщо ви страждаєте, це не означає, що вам потрібно робити чорну колекцію».

Источник

No votes yet.
Please wait...

Ответить