Біла сукня — головна річ сезону весна-літо 2024

Грета Лі в текучій шовковій сукні Loewe, Ель Фаннінг у романтичному архівному вбранні Balmain, Гантер Шафер у прозорій моделі Prada. Що ж спільного? Кожна сукня в молочній палітрі, що відображає нинішню схильність моди до цікавого білого. Vogue.ua зібрав найкрасивіші білі сукні сезону весна-літо 2024.

Acne Studios0Acne Studios

Реклама

Standing Ground1Standing Ground

Безбарвні сукні повсюдно з’явились на подіумах, оскільки дизайнери відмовилися від квітів і проголосували проти всюдисущого червоного. Свої інтерпретації білих суконь з драпіруванням представили Dior, Christopher Esber і Acne Studios, панківська вишивка зʼявилася у Chopova Lowena та Balenciaga, а складні крафтові аплікації — у Valentino та Gabriela Heаrst.

Prada2Prada

Зокрема, Prada підсумував, якою може бути класична біла сукня у 2024 році. Моделі Prada без рукавів з органзи та ґазару втілювали місію Міуччі Прада та Рафа Сімонса подвоїти майстерність і «підняти модний рівень».

Ель Фаннінг в архівному образі Balmain на "Золотому глобусі-2024"3Ель Фаннінг в архівному образі Balmain на "Золотому глобусі-2024"

Грета Лі в Loewe на "Золотому глобусі-2024"4Грета Лі в Loewe на "Золотому глобусі-2024"

Покази haute couture, де традиція наказує, щоб дизайнери доповнювали колекції весільним образом, ознаменували новий світанок для білих суконь, де технічність перемагає дівочість. Сімон Роша назвала свій гостьовий сезон у Jean Paul Gaultier «Весілля», щоб підкреслити чарівність високої моди, але порушила її, як у своїх звичайних досить суворих дослідженнях жіночості, колючими трояндами, мотивами татуювань і підв’язками, що невимушено звисають.

Chloe5Chloe

Chopova Lowena6Chopova Lowena

Поява романтичної білої сукні пов’язана з королевою Вікторією, яка охоче використовувала білий колір для весілля та чорний для трауру. До її перебування на троні порцелянові сукні були уніформою молодих жінок при дворі. Пізніше Голлівуд розгорне всю цю солодку символіку — чистоту, цнотливість, невинність — до драматичного ефекту: Грейс Келлі у фільмі «Спіймати злодія» у вишуканій плісированій сукні кольору слонової кістки, Мерилін Монро у «Сверблячка сьомого року» та неймовірно елегантна сукня в грецькому стилі Елізабет Тейлор у фільмі «Кіт на гарячому жерстяному даху». Valentino7Valentino

За матеріалами vogue.co.uk.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Ответить