6 ключових трендів на Тижні моди в Мілані сезону осінь-зима 2024/2025

На Тижні моди в Мілані сезону осінь-зима 2024/2025 дизайнери представили чимало продуманих колекцій. Їхні шоу були розміреними та динамічними, відповідали духу часу та стали орієнтиром — щодо майбутнього як самих брендів, так і щодо того, як ми одягатимемося через рік чи навіть десятиліття. І більшість цих колекцій була радше прагматичною, а не химерною. Окрім того, багатьох з них об'єднали й ключові тренди, про які варто знати, аби підготуватися до наступного модного сезону.

Bally, Prada, Jil Sander, Bottega Veneta0Bally, Prada, Jil Sander, Bottega Veneta

Реклама

Відтінки зеленого

Хоч бордовий став головним відтінком на Тижні моди у Нью-Йорку, дизайнери Тижня моди в Мілані тяжіли до протилежного клина колірного спектру. На подіумах Ferragamo, Bally, Bottega Veneta та Alberta Ferretti з'явився зелений моховий відтінок, що був помічений на шкіряних сумках і вовняних пальтах. У Fendi він був використаний для пошиття суконь і прозорих спідниць, іноді розквітаючи рожевим горошком. У Gucci Сабато Де Сарно переніс цей колір на кашемірові вироби.

Ferragamo, Bally, Gucci1Ferragamo, Bally, Gucci

Офісна сирена

Мілан мав власний погляд на корпоративний мінімалізм, який став популярним і на NYFW. Довіртеся італійцям, якщо шукаєте водночас сексуальний і скромний одяг, викроєний з бездоганною точністю. Показовим прикладом, безумовно, можна вважати колекцію Bally, де з'явилися витончені піджаки та спідниці-олівці, які були доволі строгими, але все ще безперечно жіночними. Зосереджуючись на повсякденності цього сезону в Bottega Veneta, Матьє Блазі також створив речі для офісу — неможливо не закохатися в його вишукані костюми з вовни та кольорові мідісукні. Костюми зі спідницями з твіду та шовку від Prada мали свіжий та сучасний вигляд, тоді як Max Mara представив нуарний погляд на тренд «офісна сирена».

Bottega Veneta, Prada, Bally2Bottega Veneta, Prada, Bally

Жіночні шкіряні силуети

Дама, як заявив Мілан цього сезону, носить шкіру. Це було зрозуміло на таких показах, як Ferragamo, Marni та Versace, де шкіра насичених відтінків з’являлася в силуетах, які зазвичай призначалися для більш стійких тканин: сукні-трапеції довжини міді та рукавички, широкі двобортні пальта, сорочки на ґудзиках, заправлені в спідниці-олівці. Шкіряні вироби з'явилися й в Bally та Tod’s, де експериментували з приталеними шкіряними сукнями. Звичайно, найчуттєвіші шкіряні вироби були у Tom Ford — бренд представив шкіряні тренчі та сукні-бюстьє.

Bally, Marni, Versace3Bally, Marni, Versace

Чоботи висотою до стегон

Високі чоботи — не новина для осінньо-зимового періоду. Але цього сезону імператив від Мілана виявився досить складним. Черевики Gucci тягнуться далеко за коліно — можливо, щоб компенсувати відсутність штанів. Але подібна історія повторилася у Fendi та Ferragamo — чоботи тягнулися до неба, огортаючи ноги. Значна частина цього взуття була виготовлена в мохово-зеленому кольорі — ще один доказ того, що цей відтінок став улюбленцем сезону в італійських дизайнерів.

Gucci, Fendi, Ferragamo4Gucci, Fendi, Ferragamo

Згладжені кути

Люк і Люсі Меєр в Jil Sander представили цілу колекцію, наповнену речами з округлими плечима та пальтами-накидками — усе в яскравих рожевих, кобальтових і томатно-червоних кольорах. Кольорів і вигинів також було вдосталь у Sunnei, де пухові куртки вкривали тіло, як ковдри, затишно зібрані навколо шиї, і в Bottega Veneta, де костюми плавно спадали на плечах, хоч і були великого розміру.

Jil Sander, Sunnei, Bottega Veneta5Jil Sander, Sunnei, Bottega Veneta

Патлате взуття

Одна з найхимерніших деталей, за яку ми обожнюємо міланських дизайнерів цього сезону, — пухнасте, з бахромою і повне життя взуття. Козяча шерсть стирчала з підошви туфель у Jil Sander, а в Tod's червоні черевики щетинилися з усіх боків шкіряним листям. Можливо, це не найпрактичніший тренд у сезоні осінь-зима 2024/2025, але не вся мода має бути функціональною.

Diesel, Tod’s, Jil Sander6Diesel, Tod’s, Jil Sander

За матеріалом vogue.com.au

Источник

No votes yet.
Please wait...

Ответить