5 наймодніших принтів сезону весна-літо 2024

Зразкові дебютанти і відомі класики, відсилання до моди майбутнього та спогади про ретро-стиль, барвисті і однотонні: від леопардового принта до квітів у неочевидному варіанті – vogue.ua зібрав 5 наймодніших принтів сезону весна-літо 2024.

Гороховий принт у стилі ретро

10

Реклама

Нанесений на пастельні сукні зі спіненого шовку, гороховий принт може нагадувати конфетті на день народження. Та в 2024 році наймоднішою його формою є стилістичне дежавю першої половини 20 століття – горошок і крапки, розташовані на однаковій відстані, не надто дрібні і не надто великі, і обов’язково представлені в контрастному поєднанні чорного і білого. Ця версія зʼявилася в total look на подіумі Balmain. Принт polka dot також забарвив костюми Yohji Yamamoto, романтичні спідниці Carolina Herrera і топи Altuzarra.

Квіти в ефекті негативу

11

З приходом весни дизайнери перетворюють модні осінньо-зимові сади троянд на квітучі галявини, повні життя. Але щоб сталося так, як подобається Міранді Прістлі з фільму «Диявол носить Prada», тобто новаторським, замість того, щоб занурити ці візерунки в звичайні пастельні, червоні та рожеві кольори, бренди пропускають квітковий принт крізь фільтр негативу. Так, бутони ванілі набувають майже флуоресцентно-зеленого відтінку, як у Etro, півонії розташовуються на межі між бордовим і чорним, як у Emilia Wickstead, а блакитні незабудки знаходять своє місце на бежевій тканині, як у Phillip Lim. Окрім подиху свіжості, така кольорова обробка має ще одну перевагу – вона перетворює навіть багаторічники на цілорічні рослини, а значить, коли йдеться про малюнок на одязі, принт стає придатним для носіння взимку чи восени.

Картатий візерунок

12

У 2024 році на зміну типовій карті Vichy приходить осінній тартан, але в більш легкому, сезонному варіанті. Історичні кольори, натхненні природою та пов’язані з певними британськими кланами, тепер змішані з пастельно-фіолетовим, як у Acne Studios, масляно-жовтим, як у Vivienne Westwood, і персиково-рожевим, як у колекції MSGM. А асортимент одягу, який раніше прикрашав тартан, вийшла далеко за рамки плащів, вовняних спідниць і светрів. Сьогодні цей принт так само часто з'являється на легких сукнях, пишних спідницях і офісних сорочках. Як і Vichy, він також проникає в костюми та мінісукні.

Хижий принт

13

У прийдешньому сезоні леопардовий принт має всі шанси підкорити серця як максималістів, так і прихильників мінімалізму. Повернення цього візерунка в перелік головних трендів можна трактувати як стилістичну новинку (тоді достатньо флуоресцентних кольорів і сучасної форми одягу) або архаїку ретро-класики (човники з тваринним принтом або сумка-хобо). Носіть його на пальтах, штанах і сорочках або спробуйте на джинсових куртках і шортах.

Смугастий принт

14

Навесні домінуватиме один чітко закодований тип — тонкі розмиті смуги, що крадькома мерехтять із, здавалося б, гладких костюмних тканин. Щоб ближче познайомитися з цим принтом, завітайте в офіс 1990-х: він з’являється на сорочках, костюмах та зухвалих краватках. Дизайнери, звичайно, помічають цей корпоративний родовід смужок, але вони однаково охоче малюють їх на сукнях із заниженою талією в стилі 1920-х, як це роблять Chanel, штанах і топах, як у колекції Louis Vuitton.

За матеріалами vogue.pl.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Ответить