10 головних трендів сезону осінь-зима 2024/2025

10 головних трендів сезону осінь-зима 2024/20250 Поділитися

Місяць моди офіційно завершився. Модні покази в Нью-Йорку, Лондоні, Мілані та Парижі пройшли з розмахом та принесли нову порцію трендів, які варто взяти на озброєння. Vogue.ua подивився колекції сезону осінь-зима 2024/2025 та зібрав 10 головних трендів прийдешнього періоду, на які слід звернути увагу вже зараз.

Хутро

За твердженнями дизайнерів, прийдешнього сезону нам не обійтися без шуби. Імітація соболиного хутра, як у Simone Rocha чи Miu Miu, або лисячого, як у колекціях Puppets and Puppets і Natasha Zinko: чим більш вражаючим та габаритним буде цей верхній одяг, тим краще.

Реклама

Miu Miu1Miu Miu

Proenza Schouler2Proenza Schouler

Simone Rocha3Simone Rocha

Мінімалізм

Настав час позбутися всього зайвого, підтримавши тенденцію на "тиху розкіш", що вже кілька сезонів поспіль набирає обертів і, схоже, не планує покидати модний олімп. Модні бренди нагадують, що іноді найкраще вбрання – це джинси та біла майка або проста максісукня, позбавлена будь-яких декоративних елементів.

Bevza4Bevza

Tibi5Tibi

Area6Area

Вишневий колір

Червоний поступається місцем своєму молодшому брату – вишневому відтінку, який має на меті стати найпривабливішим кольором прийдешнього сезону. У відтінок стиглої ягоди фарбується все: від шкіряних речей, як у MSGM або Khaite, до невагомого шифону, як у Saint Laurent.

MSGM7MSGM

Saint Laurent8Saint Laurent

Khaite9Khaite

Прозорі блузи

Напівпрозорі сукні – не новинка. Утім, звичку нічого не приховувати набули і речі зі значно серйознішим характером. А саме сорочки і навіть жакети. Надихнутися на сміливу стилізацію радимо колекціями Versace, Coperni та Proenza Schouler.

Proenza Schouler10Proenza Schouler

Versace11Versace

Coperni12Coperni

Шкіра

Шкіряні речі в сезоні осінь-зима здаються такими ж оригінальними, як і квіткові принти у весняних колекціях. Проте не відзначити засилля шкіри неможливо. Фаворитом серед дизайнерів за традицією залишається чорна шкіра, та цього разу – найрізноманітніших текстур: від ідеально гладкої матової до сліпучо-глянсової.

Ferragamo13Ferragamo

Bally14Bally

Givenchy15Givenchy

Офісний переполох

Ідеальний officecore з накрохмаленими комірцями та начищеними до блиску оксфордами, схоже, скасовується. Офісний образ зразка сезону осінь-зима 2024/2025 буде деконструйованим і ніби зібраним нашвидкоруч. Sacai пропонують знизити градус серйозності за допомогою печворку, Schiaparelli – замінивши краватку штучною косою, а Victoria Beckham – накинувши жакет просто поверх тіла, а не вдягаючи його стандартно.

Sacai16Sacai

Schiaparelli17Schiaparelli

Victoria Beckham18Victoria Beckham

Фактурні спідниці

Спідниця небанальної фактури – справжній гіт сезону осінь-зима 2024/2025. Надихайтеся прикладами Carven, GCDS, David Koma та No. 21 та робіть таку спідницю справжньою головною героїнею свого образу.

Carven19Carven

No. 2120No. 21

David Koma21David Koma

1970-ті

Дублянки, штани кльош, окуляри-авіатори, торочки, шифонові сукні та строкаті водолазки – найвідоміші елементи стилю 1970-х сигналізують про підвищений інтерес дизайнерів до бохо-шику.

Chloe22Chloe

Chanel23Chanel

Ulla Johnson24Ulla Johnson

Каптури

Тренд, заданий Ентоні Ваккарелло в колекції Saint Laurent весна-літо 2023, продовжує жити. Прийдешьного сезону дизайнери ставлять ставку на каптури з шифону, як у Balmain, аксесуари, декоровані хутром, як у Nina Ricci, та більш грубі балаклави, як у светрів Helmut Lang.

Courreges25Courreges

Nina Ricci26Nina Ricci

Balmain27Balmain

Земляні кольори

Типові осінньо-зимові принти та кольори, як-от чорний та сірий, змінилися на весь спектр приглушеного зеленого, від гакі до коричневого. Щоб отримати ефектний образ, достатньо зміксувати декілька відтінків в одному наряді, надихнувшись колекціями Fendi, Chloe та Hermes.

Fendi28Fendi

Hermes29Hermes

Chloe30Chloe

Источник

No votes yet.
Please wait...

Ответить