Цікава подорож: нова колекція Bottega Veneta весна-літо 2024

Матьє Блазі оголосив колекцію минулого сезону завершенням своєї італійської трилогії. Цього сезону весна-літо 2024 року нас чекало щось нове, і перша підказка виявилася частиною запрошення на шоу. Усередині коричневої картонної коробки був компас на шкіряному ремінці з картою світу на звехньому боці під голками. Ми збиралися в подорож.

10

Хоча перша модель з'явилася в олдскульному цільному купальнику та з великою «солом’яною» сумкою, що насправді виготовлена зі шкіри intrecciato, це не була типова колекція для відпочинку. Ми не були на морі в якомусь італійському курортному містечку. Як одного разу сказав Ральф Волдо Емерсон, «це не пункт призначення, це подорож». Блазі за лаштунками прокоментував колекцію так: «Ідея полягала в тому, щоб змішати світи. Ми черпали натхнення буквально з усього світу: Південна Америка, Південно-Східна Азія, Бретань, Сицилія…ми намагалися змішати їх, щоб створити якусь нову культуру».

11

12

13

Це щедрий, експансивний інстинкт з боку Блазі, особливо якщо зважати на те, що багато міланських брендів зараз зайняті пошуками всередині себе, оновленням власних кодів і навіть відродженням певних колекцій із днів, коли ще не було інтернету. Bottega Veneta не має історії прет-а-порте, яку роблять деякі його італійські колеги. Якщо це дає Блазі певну свободу, то тут він максимально використав її, відійшовши від кодів, які він встановив раніше, відклавши свої вицвілі джинси, майки та фланелеві сорочки, що насправді виявилися зроблені зі шкіри, на користь більш авантюрних творів.

14

15

16

Ми бачили на шоу пончо зі шкіри на шкіряному тренчі, кудлаті шуби, в’язані гачком, сукні з рафії з гігантськими помпонами. Принаймні ми припускаємо, що всі вони зроблені з цих матеріалів. Це був той випадок, коли дійсно хотілося не тільки побачити показ, а ще й дізнатись інформацію про матеріали та техніки, використані для їхнього створення.

17

18

19

Земля, зрештою, така багата на природні дива. Деякі з них Блазі зміг відобразити, як-от жовтий сарафан з люверсами та витонченими лямками з натуральними перлами або босоніжки, шкіра на ремінцях яких була схожа на бананове листя. Тим часом бахрома на спідницях у формі бульбашки та сукнях-бюстьє нагадувала пірʼя екзотичних птахів, а деякі його сандалі здавалися зробленими з виноградної лози, яка дивним чином росла навколо ноги. Блазі збільшив розмір бушлатів і пальт для чоловіків і поекспериментував із великими, схожими на феєрверк, спалахами рафії на сітчастих сукнях, які закрили показ. Практичність відійшла на другий план, поступившись місцем гостромодним фантазійним речам. Всю колекцію Bottega Veneta весна-літо 2024 дивіться за посиланням.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Ответить