Уроки ретростилю Глорії Свенсон

27 березня 1899 року народилася Глорія Свенсон – голлівудська актриса, яку називають першою модною іконою. Без неї неможливо уявити зухвалу моду 1920-х років, що відрізнялась сумішшю андрогінності, духом свободи, відчуття вічного свята та непідробної розкоші. Після обмежень Першої світової війни жінкам хотілося знову відчути себе прекрасними, а Свенсон стала для багатьох тією дороговказною зіркою. Тисячі жінок дивилися фільми за її участю і хоч ненадовго могли відволіктися від реальності. Цікаво, що вже тоді Глорія Свенсон приділяла величезну увагу модній складовій в кіно, запрошуючи до співпраці відомих на той час дизайнерів. Ми поринули в архіви і подивилися, як виглядала велика актриса в те неймовірне для світу моди десятиліття.

Глорія Свенсон0Глорія Свенсон

Реклама

Голівудський шик

1919 року Глорія Свенсон знялася у фільмі "Чоловік і жінка", для якої їй сукню створив дизайнер Поль Гриб. Актриса його описувала наступним чином: "Повністю виготовлене з перлів, з головним убором з павичого пір'я такого ж білого кольору". Саме цей фільм став першим прикладом взаємовигідного співробітництва двох світів – моди та кіно, а також показав усю суть голлівудського шику, де драма та розкіш йдуть поруч. Історик кіно Жорж Садуль, характеризував ці фільми, як такі, що стосуються "чудового жанру легких комедій", що вплинули на подальший розвиток жанру американської комедії: "Дія їх відбувалася у вищому суспільстві. Невід'ємним приладдям фільмів були розкішні меблі та елегантний одяг від найкращих модельєрів Нью-Йорка і навіть Парижа". Вже зовсім скоро актриса стала королевою голівудського шику.

11

12

Королева капелюшків

Моду 1920-х неможливо уявити без капелюшків – любила їх і Глорія Свенсон. На численних фотографіях можна побачити і складні моделі, і повсякденні капелюшки-клош, які ще називали дзвіночками. Для модниць того часу клош стали втіленням юності та свободи. Ними навіть була розроблена спеціальна "мова". Наприклад, стрічка у формі стріли на такому капелюсі означала, що дівчина незаміжня, але її серце зайняте; щільний вузол – жінка одружена; а яскравий бант – дівчина зацікавлена у спілкуванні з протилежною статтю.

13

14

Ділова жінка

Двадцяті – це ще й час емансипації, а Свенсон у цей час якраз була найоплачуванішою актрисою в Голлівуді. У брючних костюмах або ділових образах зі спідницями-міді вона виглядала не менш впевнено, ніж у розкішних вбраннях. Фото нижче – на доказ.

15

16

Спорт – усьому голова

Свенсон була відома як прихильниця правильного харчування і здорового способу життя. В 1928 актриса стала вегетаріанкою, виступала проти надмірного споживання цукру, а її спортивні образи актуально виглядають і сьогодні.

17

18

Фото: Getty Images

Источник

No votes yet.
Please wait...

Ответить