Сара Бертон показала останню колекцію для Alexander McQueen

Сара Бертон показала свою останню колекцію для модного Дому Alexander McQueen. Вона стала справжнім актом жіночого символізму – на подіумі в цей вечір поєдналися всі цінності дизайнерки та відчуття прекрасного за 26 років роботи у бренді. "Ця колекція натхнена жіночою анатомією, королевою Єлизаветою I, криваво-червоною трояндою та творчістю Магдалени Абаканович, однієї з найвідоміших мисткинь XX сторіччя, – написала Бертон про колекцію. – Це шоу присвячене Лі Олександру МакКвіну, чиїм бажанням завжди було розширення можливостей жінок, а також пристрасті, таланту та відданості моєї команди".

Alexander McQueen весна-літо 20240Alexander McQueen весна-літо 2024

Коротке чорне плаття з розрізом на ліфі, корсетом і хрестоподібними шнурівками на спині мало багато значень. Хірургічний виріз — пряме посилання до весняної колекції Alexander McQueen 'The Hunger' 1996 року. В оригіналі ця лінія була оточена "закопченим" принтом. У версії Бертон вона оточена золотим шиттям і натякала не стільки про насильство, жах і біль, як в оригінальній колекції, а нагадувала про святе вшанування жіночого тіла.

Alexander McQueen весна-літо 20241Alexander McQueen весна-літо 2024

Alexander McQueen весна-літо 20242Alexander McQueen весна-літо 2024

Alexander McQueen весна-літо 20243Alexander McQueen весна-літо 2024

Данина Бертон британським кореням — це використання червоної троянди, одного з головних символів Англії. Дизайнерка спочатку задіяла її принт у кількох мінімалістичних сукнях, а у кінці шоу представила складні образи, де роза була "розібрана" на пелюстки, які нагадували вульвальні складки. Це також стало відсиланням до робіт Абаканович, яка завжди працювали з темою материнства, людського початку та власних інтимних переживань. "Досліджуючи людину, я в принципі досліджую себе …" – цьому принципу художниця була вірна все життя. Він став ідеальним девізом до цієї колекції, де тема жіночої сили також була розкрита через шкіряні корсети, що повторюють контур жіночих грудей, чи вишивку, яка нагадує кровоносну систему людини.

Alexander McQueen весна-літо 20244Alexander McQueen весна-літо 2024

Alexander McQueen весна-літо 20245Alexander McQueen весна-літо 2024

Alexander McQueen весна-літо 20246Alexander McQueen весна-літо 2024

Alexander McQueen весна-літо 20247Alexander McQueen весна-літо 2024

Це було емоційно-щире прощання Бертон, яка вперше за 13 років на посту креативної директорки зробила повний круг на подіумі, привітавши всіх гостей, які прийшли розділити з нею цей момент і кілька хвилин аплодували стоячи.

Instagram

, Vogue UA (@vogue_ukraine)

Источник

No votes yet.
Please wait...

Ответить