Кар’єра супермоделі Сінді Кроуфорд у 10 світлинах

20 лютого день народження святкує Сінді Кроуфорд — одна з найвидатніших представниць золотої епохи супермоделей 1990-х. У свої 58 років вона не планує зупинятися й надалі активно працює в модельному бізнесі. Vogue.ua згадує шлях зірки у 10 світлинах, які ілюструють яскраві моменти її кар’єри.

Сінді Кроуфорд0Сінді Кроуфорд

Реклама

Дочка електрика й медсестри закінчила школу з відзнакою та здобула стипендію в університеті, де вивчала хімічні технології. У 16 років її помітив газетний фотограф та зняв під час збирання кукурудзи. Саме ця фотографія переконала Сінді всерйоз зайнятися кар’єрою моделі. Незабаром Кроуфорд залишила навчання і переїхала на Мангеттен, де на неї чекала світова слава. Брала участь у конкурсі Elite Model Look нью-йоркського модельного агентства Elite Model Management, після чого підписала з агентством контракт. Спочатку Кроуфорд з’являлася на обкладинках Cosmopolitan та Vogue без родимки – її старанно ретушували фотографи. Але пізніше бренди, які представляла Сінді, стали просто «експлуатувати» те, що раніше вважалося «дефектом» на обличчі моделі. Наприклад, рекламуючи шоколад, Кроуфорд кокетливо вдає, що злизує родимку.

Перша обкладинка Сінді Кроуфорд1Перша обкладинка Сінді Кроуфорд

У 1986 році ще зовсім юній Сінді запропонували з’явитися на першій обкладинці Vogue. Їй наслідували появи на обкладинках французького та британського Vogue. Протягом наступного десятиріччя її «свіжий і сексуальний» американський образ (у поєднанні зі старим голлівудським гламуром) дав ефектній красуні можливість взяти участь у рекламних кампаніях провідних американських брендів, як-от Gap, Revlon та Pepsi. Контракт із Revlon був підписаний на термін 13 років, вона була справжнім амбасадором бренду.

Рекламна кампанія REVLON2Рекламна кампанія REVLON

Реклами Pepsi Super Bowl завжди виходили грандіозними, але кампанія за участю Сінді Кроуфорд була і є насправді знаковою.

Рекламна кампанія Pepsi, 19923Рекламна кампанія Pepsi, 1992

Cінді також вважається найсміливішою моделлю, оскільки першою знялася оголеною для журналу Playboy.

Playboy Italy, серпень 19884Playboy Italy, серпень 1988

Фотосесія із Сінді Кроуфорд досі вважається найвдалішою у Домі Високої моди Versace, хоча бренд також представляли такі відомі моделі, як Лінда Євангеліста, Карла Бруні, Крісті Тарлінгтон.

Рекламна кампанія Gianni Versace, 19905Рекламна кампанія Gianni Versace, 1990

У 1990 році вийшла обкладинка, відзнята Пітером Ліндбергом, яка дала старт поняттю «Епоха супермоделей». Однією з найкращих, звичайно ж, була Сінді.

16

У 1992 році Сінді разом із Крісті Тарлінгтон, Клаудією Шиффер, Наомі Кемпбелл, Ліндою Євангелістою, Нікі Тейлор, Елейн Ірвін, Тетяною Патітц та Ясмін Гаурі прикрасила легендарну обкладинку, присвячену 100-річчю заснування Vogue.

Vogue US, квітень 19927Vogue US, квітень 1992

Комерційним успіхом став для Кроуфорд проект відеоуроків фітнесу. Найпопулярніша модель того часу, вона випустила не один відеозапис із авторськими комплексами вправ, які не втрачають популярності, адже всі мріють виглядати як супермодель.

Сінді Кроуфорд8Сінді Кроуфорд

У 1991 році, на одній із вечірок Герба Рітца, Сінді познайомилася з голлівудською знаменитістю Річардом Гіром. Бурхливий роман незабаром привів закоханих до вівтаря однієї з каплиць у Лос-Анджелесі. У присутності всього лише чотирьох людей пара скріпила узи шлюбу обручками з фольги і жувальної гумки.

19

Сьогодні Сінді Кроуфорд продовжує розвиток модельної кар’єри, а також підтримує своїх дітей, які вже досягли чималих успіхів. У 2016 році модель разом із донькою, Каєю Гербер, яка наразі успішно підкорює світові подіуми, позувала для Vogue Paris.

Сінді Кроуфорд з дочкою Каєю Гербер, Vogue Paris, 201610Сінді Кроуфорд з дочкою Каєю Гербер, Vogue Paris, 2016

Источник

No votes yet.
Please wait...

Ответить