Зірка «Памфіру» Соломія Кирилова знялася у fashion-фільмі

Зірка фільму "Памфір", акторка Соломія Кирилова, знялась у кампейні "Журавлі" українського sustainable-бренду одягу STARCHAK. Естетика fashion-відео, автором якого виступив режисер Андрій Саган, нагадує сон і відсилає до фільму Сергія Параджанова «Колір гранату». Центральною темою проєкту став політ, що перегукується з головною темою колекції.

Реклама

Соломія Кирилова0Соломія Кирилова

"В західній та східній культурах у цих красивих птахів багато символічних значень: вірність, любов до батьківщини, вічне життя. Для мене особисто цей птах нагадує про мого друга Дмитра Пащука, який загинув, захищаючи країну. Дмитро був творчою людиною, і серед його записів ми знайшли малюнок журавля — так з’явилась ідея присвятити колекцію журавлям і Дмитру. Це світла присвята, без скорботи і плачу. Тепла згадка про людину, якої з нами вже немає. Хоча я досі в це не вірю, мені здається, що вийшов на хвилинку і от-от прийде. Дмитро любив людей і різні культурні ініціативи. Він об’єднував навколо себе однодумців", — каже Марія Старчак.

11

Вже традиційно дизайнерка розділяє свою колекцію на дві капсули: мистецьку, з речами-маніфестами та повсякденну, що піде у продаж. Цього разу в артчастиніСтарчак рефлексує на тему життя, яке продовжують жити тисячі українців, що сьогодні зазнали втрат. Ці роздуми втілені у апсайклінг-спідниці, зшитої з десятків різних шматків.

12

«Наше життя розірвано на шматки, але ми намагаємося зібрати його знов на новому місці та рухатися далі, хоч би як боляче нам було. Ці речі про нашу крихкість і про нашу незламність. Їх не буде у продажі, але вони важливі для мене, як висловлювання», — каже Марія.

13

14

15

Ще одна унікальна річ з артчастини колекції — рясно розшита бісером сукня. Цей образ було створено спеціально для співачки та бандуристки Марини Круть. "Бісер для мене асоціюється з українською етнікою: з давніх-давен наші предки розшивали ним святковий одяг і робили різноманітні прикраси. Тому, коли я працювала над костюмами для кліпу Круть «Пряля», спеціально для Марини ми створили сукню з бісерними квітами. Результат виявився разючий, і я закохалась в цю техніку. Тому після знімань я вирішила створити цілу колекцію з вишитими бісером елементами. Уся вишивка — ручної роботи", — розповідає Марія Старчак.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Ответить