«Попкорн-Оскар»: Кіноакадемія вводить нову номінацію

Американська кіноакадемія оголосила серію змін, що стосуються церемонії вручення "Оскара". На наступній церемонії, яка пройде 24 лютого 2019 року, головну премію кіноакадемії вручать у новій номінації, де відзначать "видатний популярний фільм". Про це повідмляється в офіційному акаунті кіноакадемії в твіттері, інформує Ukr.Media.

Ймовірно, таке рішення продиктоване тим, що протягом останніх декількох років "Оскар" стає все менш цікавим для глядачів і стрімко втрачає рейтинги. У останній церемонії вручення головної нагороди кіноакадемії був найнижчий рейтинг (всього 26,5 мільйонів глядачів) за всю історію премії. Журналісти The Hollywood Reporter вже віщують, що нову номінацію прозвуть "Попкорн-Оскаром". Але немає ніяких сумнівів в тому, що популярні блокбастери залучать нову аудиторію. Відомо також, що вони зможуть боротися за премію відразу в двох номінаціях: "Видатний популярний фільм" і "Кращий фільм".

Крім того, щоб покращити рейтинги "Оскара", організатори вирішили трохи змінити сам формат проведення церемонії. Тепер замість чотирьох годин трансляція вручення премії буде тривати три. В академії вважають, що для глядачів так буде зручніше. Час трансляції скоротиться за рахунок того, що нагороди в деяких номінаціях будуть вручати під час рекламних пауз.

У 2020 році премію "Оскар" планують вручати 9 лютого.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Ответить