Як правильно наносити маску для волосся, щоб вона принесла користь

Який засіб для волосся збирає найбільше скарг і докорів? Правильно, маска. Ми чекаємо від неї чудес, які, як правило, не відбуваються. До шампуню вимоги не настільки високі: гарне очищення і приємний запах цілком влаштовують більшість із нас. Догляд же інша справа: він відповідає за живлення, зволоження, блиск і боротьбу з випадінням. Попри явно завищені очікування, сам процес використання маски цікавить нас найменше. Раз або два на тиждень, після миття голови, ми наносимо її на волосся (не дуже стежачи при цьому за часом), перемикаємося на вирішення побутових проблем, виграємо в голові кілька уявних суперечок, все змиваємо і біжимо далі займатися своїми справами. Експерти дали поради, які назавжди змінять ваш звичний хід речей, інформує Ukr.Media.

Майже всі ми наносимо маску на мокре волосся. Але для того, щоб догляд працював більш ефективно, його потрібно застосовувати на сухе волосся! Вода та маска, власне, як і кондиціонер глибокої дії, не повинні конкурувати за простір у кутикулі волосся. Фактично, коли кутикула вже чимось заповнена, вона може поглинути достатню кількість косметичного засобу. Це означає, що корисні речовини, якими ви сумлінно «покривали» волосся та шкіру голови, значною мірою просто залишилися на поверхні — а це недозволена витрата часу та грошей.

Зараз трихологи та дерматологи наполегливо рекомендують глибоке кондиціювання саме сухого волосся, оскільки тільки в цьому стані лікувальні та косметичні препарати не конкурують із гідраторами. Все просто: ви розчісуєте волосся, наносите на нього маску, завантажуючи таким чином в кутикулу живильні й відновлювальні компоненти, даєте їм попрацювати, а потім заповнюєте простір, що залишився водою.

Три лайфхаки щодо використання маски для волосся

Ніколи не використовуйте одночасно маску та кондиціонер — це зовсім безглуздо. Обидва продукти пом'якшують і розгладжують волосся, але не підсилюють і не доповнюють дію один одного. Кондиціонер працює тільки на поверхні, тому наноситься виключно по довжині пасом, а ось маска наноситься на всю голову і діє глибше та ґрунтовніше.

Олійні маски потрібно тримати "на голові" довше, ніж звичайні — деякі можна залишати навіть на тридцять хвилин. Щоправда, змивати їх швидше за все доведеться двічі — одного буде недостатньо. Також будьте готові, що після подібного догляду волосся стане «занадто» гладким, а це іноді ускладнює процес укладання.

Використовуйте маски, що тонують, за призначенням. Зараз пік популярності на маски, що тонують, які дозволяють злегка оновити колір і забезпечують глибокий догляд за фарбованим волоссям. Але тут важливо пам'ятати, що це насамперед турбота про волосся і тільки в другу — колір. Такі маски наносять тільки в рукавичках і на вологе, але добре віджате волосся, витримують від 2 до 10 хвилин і змивають тільки водою (без шампуню).

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Ответить