Чотири фрази, які з точністю до 100% видають неосвічених жінок

Розпізнати неосвічену людину не завжди легко з першого погляду. Однак існують певні фрази та вирази, які є явними індикаторами низького рівня інтелектуального розвитку. А чи з'являються вони у вашій мові?

Освічена людина — це не просто начитана й інтелігентна особистість з великими знаннями. Справжня освічена людина, перш за все, це врівноважена особистість, здатна поважати особисті кордони інших людей. Такі люди не знецінюють чужі успіхи, не виливають свої емоції на оточуючих і не зривають злість, інформує Ukr.Media.

Слова-паразити

Слова-паразити заповнюють порожнечі в мові, коли людина насилу формулює думки. Без них таким людям важко домогтися плавності та послідовності розповіді. Неосвічені люди часто не усвідомлюють, що використовують слова-паразити занадто часто. Це не тільки горезвісні "типу" і "такий/така", а й "у принципі", "ну", "просто", "коротше", "як би", "розумієш", "отже", "до речі" — це далеко не повний список.

Нецензурні лайки

Мат є частиною української мови. Однак одна справа, коли лайливі слова використовуються в потрібний час і в певній компанії, емоційно посилюючи розповідь, або слугують вираженням емоцій. Але якщо жінка використовує мат у звичайному мовленні через слово, це є явною ознакою низького рівня освіти. Це вказує на мізерний словниковий запас, через який вона не може висловити свої думки без ненормативної лексики.

Знецінювання почуттів оточуючих

Усе, що не вписується у звичний уклад життя неосвіченої жінки або уявлення про норму, буде засуджуватися і знецінюватися. Навіть якщо це нешкідливі речі, вона говорить те, що думає, не замислюючись про те, як це сприймають оточуючі.

Приклади таких фраз: "Що ти дурнею маєшся", "Не неси нісенітниці", "Я людина проста, звикла говорити прямо" тощо. Такі висловлювання видають некомпетентність людини, яка вважає себе експертом і не може втриматися від висловлення своєї думки. Вони також демонструють повну байдужість до чужих почуттів і особистих кордонів.

Різноманітні помилки в мовленні

Неправильне вживання слів є класичною ознакою нестачі освіти. Йдеться про поширені орфографічні, лексичні, стилістичні та інші помилки, які вказують на низький рівень освіченості людини.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Ответить