Селін Діон виступила на відкритті Олімпіади — вперше після перерви через хворобу

Фото: Getty Images

Канадська співачка Селін Діон, яка бореться з невиліковним синдромом м’язової скутості, виступила на церемонії відкриття Олімпійських ігор 2024 року в Парижі. Це її перший виступ на публіці після перерви у кар’єрі у зв’язку з діагностованою невиліковною хворобою. Про це пише Olympics.com

Стоячи на відкритому майданчику Ейфелевої вежі під олімпійськими кільцями та зливою, зірка заспівала кавер на трек Едіт Піаф «L’hymne à l’amour» — найвідомішу французьку пісню про кохання. Для виступу Діон обрала розшите дорогоцінним камінням сріблясте вбрання від Christian Dior.

Композицію «L’hymne à l’amour» (Гімн кохання) Піаф написала в 1949 році, присвятивши її франко-алжирському боксеру Марселю Сердану, з яким познайомилася під час гастролей США. Кохання з першого погляду швидко переросло у стосунки, які обірвалися через два роки через загибель спортсмена в авіакатастрофі в Атлантичному океані.

Селін Діон не єдина зірка, яка виступила на церемонії відкриття міжнародних змагань. У перерві між презентацією збірних американська співачка Леді Гага заспівала французькою у набережній Нотр-Дама.

Діон розповіла про свою хворобу у соцмережах у грудні 2022 року, після чого скасувала світовий гастрольний тур. За її словами, через викликані захворюванням спазми у неї почалися труднощі під час ходьби. Вони також не дозволяють співачці використовувати свої голосові зв’язки, як раніше, і працювати на сцені. Наразі артистка тісно співпрацює з дослідниками, що спеціалізуються на її захворюванні, але через те, що діагноз рідкісний, прогрес іде повільно. Останні кілька років Діон намагається знайти ліки, які б допомогли їй.

Олімпіада-2024 у Парижі триватиме до 11 серпня. Цього року в Олімпійських іграх візьмуть участь 10 714 спортсменів із 206 країн світу, це менше, ніж під час попередніх змагань у Токіо (11 092). Для участі у змаганнях українські спортсмени отримали 124 ліцензії. Збірна буде представлена ​​у 26 із 32 дисциплін.

Фото: LUDOVIC MARIN/Pool via REUTERS

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить