Пластичні хірурги перерахували звички, які можуть повернути назад процес старіння

До передчасного старіння призводить активна міміка. Також у людини можуть рано з'явитися зморшки через манеру підпирати щоки кулаком або жмурити очі на сонці. Замість цього пластичні хірурги порадили опанувати три корисні для шкіри звички: висипатися, користуватися кремами із захистом від ультрафіолету і збалансовано харчуватися, інформує Ukr.Media.

Що призводить до передчасного старіння

Жителі південних країн і регіонів старіють набагато швидше, ніж жителі півночі, зазначили експерти. Пояснення просте: у теплих краях люди частіше опиняються на сонці, а ультрафіолет провокує передчасне старіння. Якщо не користуватися кремами з SPF-захистом, сонячні промені пересушуватимуть шкіру, з'явиться пігментація.

Друга причина передчасного старіння — погане харчування. Брак корисних мікроелементів і вітамінів погано позначається на стані шкіри, призводить до шкірних захворювань. Якщо людина ще й не висипається, то має втомлений і постарілий вигляд.

Людину старить активна міміка, а також деякі жести й дії: підпирання щоки кулаком, "складання" шкіри обличчя на подушці під час сну на боці, примружування на сонці тощо.

Як уповільнити старіння

Фахівці закликали користуватися косметикою. За їх словами, це потрібно майже в будь-якому віці — і в 20, і в 40, і в 60 років. Залишатися молодою шкірі допомагають зволожувачі, креми з вітамінами та мікроелементами, а також гормони. Ну і не забуваємо про креми для захисту від сонця.

Також експерти порадили налагодити режим сну і почати харчуватися збалансовано.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Ответить