Експерти перерахували косметику, яка небезпечна для шкіри влітку

Перед тим, як вийти під пекуче сонце, важливо переконатися, що ви не використовували косметику, яка може завдати шкоди вашій шкірі. В іншому разі, наслідки можуть бути плачевними для її здоров'я та краси, інформує Ukr.Media.

Цитрусові ефірні олії

Цитрусові олії, попри їх освіжаючий ефект, можуть спричинити фототоксичну реакцію при контакті із сонцем. Це може призвести до почервоніння, пігментації та навіть опіків. Дерматологи рекомендують використовувати їх на ніч або за добу до виходу на сонце.

Санскріни спреї та засоби з SPF нижче 30

Санскріни спреї часто не забезпечують достатнього захисту. Краще використовувати креми з SPF не нижче 30, а переважно SPF 50+, щоб гарантувати захист шкіри. Також важливо звернути увагу на склад, вибираючи засоби з оксидом цинку, що надійно захищає шкіру та пом'якшує її.

Парфуми

Аромати, що містять натуральні олії та рослинні екстракти, можуть викликати пігментацію при взаємодії із сонячними променями. Під час перебування на сонці краще відмовитися від парфуму та використовувати його лише ввечері.

Ретинол та засоби з ретиноїдами

Косметика з вітаміном А та його похідними (ретиноїдами) може сильно висушувати шкіру та знижувати її захисні функції, роблячи її вразливою до ультрафіолету. Ці засоби рекомендується використовувати лише вночі.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Ответить