Одяг з якої тканини забезпечить прохолоду в літню спеку, розповіли вчені

Вчені зійшлися на думці, що найкращим варіантом для людини, яка тренується чи працює на сонці, стане одяг із синтетичної тканини. Такі тканини мають спеціальну хімічну обробку, яка відводить піт зі шкіри. Зазвичай, такий одяг продається у спеціалізованих спортивних магазинах, інформує Ukr.Media.

Однак, якщо такий варіант не здається комусь придатним, експерти рекомендують звернути увагу на льон, який повинен забезпечити ідеальний баланс відведення вологи та вентиляції.

"Льон є набагато більш комфортним літнім матеріалом порівняно з бавовною", — заявив Сундаресан Джаяраман, професор матеріалознавства та інженерії Технологічного інституту Джорджії.

У спеку основним інструментом терморегуляції тіла є потовиділення. Випаровуючись зі шкіри, піт забирає тепло, тому влітку важливо носити тканину, яка допомагає тілу позбутися вологи.

За словами професора Джаярамана, літні тканини повинні не тільки вбирати вологу та відводити її від шкіри, а й сприяти випаровуванню води. Бавовна і льон однаково здатні вбирати вологу, проте бавовна утримує воду, а льон її пропускає.

Таким чином, льон є кращим матеріалом для носіння в спеку.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Ответить