5 помилок у літньому догляді за волоссям, яке перетворює його на солому

У спекотний сезон догляд за волоссям підпорядковується особливим законам. Експерти розібрали найчастіші помилки та поділилися неочевидними, але дуже важливими правилами, які допоможуть захистити та відновити волосся після жаркого сонця та солоної води, інформує Ukr.Media.

Помилка 1: зберігати зимовий графік миття голови, навіть якщо волосся почало бруднитися швидше

Влітку спекотно, тому волосся може виглядати несвіжим вже наступного дня після миття за рахунок більш інтенсивного виділення поту та себуму.

Саме тоді його слід помити, а не через 2-3 дні, навіть якщо ви так звикли. Не варто приручати волосся і ходити з хвостиком по 5 днів, накопичуючи бактерії і підвищуючи ризик дерматиту.

Як правильно?

Якщо бачите, що волоссю потрібне очищення, дійте. Нічого страшного в частішому миття влітку немає. Прибираємо з догляду всі важкі шампуні, що відновлюють, які перевантажують шкіру голови і прикореневу зону — це теж допоможе продовжити свіжість зачіски.

Для регулярного догляду більше підійде легкий шампунь, що зволожує, а раз на тиждень — засіб з функцією глибокого очищення. Зверніть увагу на ментолові шампуні з охолоджуючим ефектом: повірте, вони перетворюють душ на одне з головних задоволень у спеку.

Помилка 2: використовувати поживні засоби, адже влітку волосся стає сухішим.

Влітку варто зробити вибір на користь легших засобів для догляду за довжиною, ніж узимку. У холодний період волоссю потрібне харчування та відновлення, а влітку воно потребує зволоження та захисту від сонця в першу чергу.

Як правильно?

Використовуйте спеціальні сонячні лінійки: вони адаптовані до літніх потреб волосся і містять UV-фільтри для захисту від впливу ультрафіолету. Освіжити шкіру голови допоможуть спреї-рефрешери з ефектом, що охолоджує.

Помилка 3: виходити із дому з мокрою головою. Жарко ж!

Трихологи і стилісти сходяться на думці, що сушити волосся краще феном і відразу після душу. Річ у тім, що коли воно мокре, то не ідеально гладке: набухає, піднімається кутикулярний шар, лусочки починають чіплятися одна за одну. В результаті пасма сильніше плутаються, обламуються та пошкоджуються.

Ще про що важливо знати, це ризик зневоднення. Коли ми закрили кутикулярний шар за допомогою фена, частина вологи залишається у волоссі, і воно зберігає зволоженість. У мокрого волосся цей шар піднятий, і на сонці вода починає випаровуватися набагато швидше та активніше.

В результаті волосся втрачає значно більше вологи, ніж від фена, а ультрафіолет «добиває» його, активно руйнуючи структуру.

Як правильно?

Сушіть волосся перед виходом на вулицю, навіть якщо за вікном спека. Не бійтеся пересушити його феном: сонце зробить це набагато сильніше.

Помилка 4: плавати з розпущеним волоссям

Так гарно! Але, як ви вже знаєте, мокре волосся сильніше плутається і ламається, а в морі і басейні воно активно вбирає сіль і хлор, через що стає ще жорсткішим.

Як правильно?

У морі краще плавати із зібраними пасмами, а в басейні — у шапочці. Якщо ви пірнаєте з головою, обов'язково обполіскуйте волосся після купання.

Так, воно так класно лежить, особливо після моря, але ця краса шкодить довгостроковій перспективі.

Помилка 5: не готувати волосся до відпустки на море

Ваш пляжний відпочинок — це безперервний стрес для волосся від величезної кількості негативних зовнішніх факторів. Якщо не підготуватися до такого впливу, після повернення неминуче доведеться розлучатися з пошкодженою довжиною.

Як правильно?

Зміцніть домашній догляд перед поїздкою. Використовуйте більш легкі текстури, зволожуючі шампуні, маски та кондиціонери, а з собою візьміть маску, що інтенсивно зволожує, і спеціальний сонцезахисний засіб для волосся. Зробіть процедуру, що доглядає в салоні, а після відпустки повторіть.

Поради стиліста

1. Якщо волосся все-таки пошкоджене, допоможе тільки салонний догляд.

Не намагайтеся врятувати довжину масками з інтернету: домашній догляд здатний лише підтримувати стан пасм, який у вас вже є. Якщо ви хочете, щоб волосся не сіклося і не ламалося, стало міцним, здоровим, гладким і блискучим, з цим впорається тільки регулярний салонний догляд.

Випадково пересушити пасма можна будь-якої пори року, не лише влітку. У цей момент не варто зволікати і чекати, що станеться диво. Волосся — це мертва структура, яка не регенерується самостійно, але добре відгукується на зовнішній вплив. Його якраз і можна зробити в салоні.

2. Якщо ви фарбуєте волосся, захищати його від сонця потрібно все літо, а не лише у відпустці.

Під впливом ультрафіолету і натуральний, і штучний пігмент швидко руйнуються. На темному волоссі можуть з'явитися червоні й мідні тони, на світлому — золотисті і мідно-золотисті, а блонд і зовсім жовтіє.

Якщо така неприємність все ж таки трапилася, можна затонувати волосся в потрібний відтінок барвником з кислим pH, щоб не торкатися і не змінювати натуральний колір взагалі, а лише трохи приглушити теплинку по довжині.

3. Фен волоссю тільки на користь, а ось від гарячого укладання влітку краще відпочити.

Саме час плести всі види кіс, використовувати різні аксесуари і просто дати волоссю перерву: влітку йому і так нелегко. До осені ви назбираєте натхнення на нові експерименти!

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Ответить