Першою у світі «Міс Штучний інтелект» стала активістка з Марокко

Фото: yimg.com

Переможницею першого у світі конкурсу «Міс ШІ» (Міс Штучний інтелект — Авт.) стала активістка з Марокко Кенза Лейлі, яка носить хіджаб. У конкурсі краси, що проходив із квітня у кілька етапів, дівчина обійшла понад 1500 комп’ютерних претенденток на бажаний титул. Про це пише New York Post.

Конкурсанти, які набрали найбільшу кількість балів у таких категоріях, як краса, технології та присутність у соціальних мережах, увійшли до ТОП-10 фіналісток. Найкращу модель ШІ обирала суддівська колегія, до якої увійшли експерти у галузі конкурсів краси та моделі ШІ.

У фіналі Кенза Лейлі була удостоєна титулу та отримала головний приз у 20 000 доларів для розробника з її рідної країни, який її створив. Дівчина випередила французького інфлюєнсера Лаліну Валіні та португальську мандрівницю Олівію С, яка в соцмережах розповідає про поєднання реального та роботизованого світів. Вони посіли друге та третє місце.

— Я завжди прагнула з гордістю демонструвати марокканську культуру, постійно пропонуючи своїм передплатникам додаткові переваги з кількох напрямків, — зауважила Лейлі. — Я також дуже пишаюся тим, що виграла цю нагороду для Марокко!

Творцем Кензи Лейлі є 40-річна Меріам Бесса з Касабланки. За її словами, дівчина «доступна 24 години на добу 7 днів на тиждень» і готова спілкуватися зі своїми підписниками в соціальних мережах семи різними мовами.

Будучи інтернет-ідолом, затята активістка пообіцяла використати свою славу як інструмент для розширення прав та можливостей жінок, захисту довкілля та поширення позитивної інформації про робот.

– ШІ – це інструмент, покликаний доповнювати можливості людини, а не замінювати їх, – продовжила вона. — Демонструючи потенціал ШІ для інновацій та позитивного впливу, я прагну розвіяти страхи та сприяти прийняттю та співпраці між людьми та ШІ.

На даний момент на сторінку ШІ-моделі в Instagram підписано понад 195 тисяч людей.

Дівчина обійшла понад 1500 комп’ютерних претенденток на бажаний титул Фото: instagram.com/kenza.layli

Найкращу модель ІІ обирала суддівська колегія, що складається з експертів у галузі конкурсів краси та моделей ІІ. Фото: instagram.com/kenza.layli

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить