Як зупинити процес посивіння волосся: ефективні методи та поради

Хоч сивину давно викреслили зі списку того, чого потрібно соромитися і приховувати, факт залишається фактом — це одна із зовнішніх ознак старіння, інформує Ukr.Media.

Мало хто горить бажанням старіти, чи не так? Утім, іноді буває й так, що порушення пігментації волосся не пов'язане з віком, і сивина підкрадається навіть до 20-річних дівчат і хлопців — це питання генетики і здоров'я, а з ними не посперечаєшся. Саме тому в бажанні відтермінувати появу світлого волосся немає нічого ганебного, і сьогодні ми розповімо вам, як можна постаратися на деякий час "втекти" від цієї проблеми.

Жодних шкідливих звичок

Нехай це звучить банально, але шкідливі звички — вогнище 90% набутих проблем. Через регулярне споживання тютюну та спиртних напоїв відбувається передчасне старіння. Хочете зберегти молодість (і не тільки волосся!) — відмовтеся від усіх шкідливих звичок. Крім появи ранньої сивини, тютюнова залежність робить волосся тьмяним і ламким, а шкіра набуває хворобливого кольору. Зовсім не привабливо, правда?

Вітаміни — запорука успіху

Для запобігання передчасному старінню фахівці радять приймати вітаміни на основі групи B, С, А, із вмістом мікроелементів та амінокислот, необхідних для синтезу меланіну (таких, як цистеїн та тирозин). А ще вітаміни B-6 і B-12 — ваші найкращі друзі у боротьбі з сивиною. В окремих випадках вони навіть допомагають повернути «рідний» колір волоссю на ранніх стадіях посидіння. Не забувайте, що усі вітаміни краще купувати після консультації з лікарем.

Натуральні маски — найлютіший ворог сивини

Для боротьби з сивиною регулярно використовуйте рослинні маски на основі рицинової олії, яєць, настоянки стручкового перцю і вітамінів групи B — вони добре стимулюють мікроциркуляцію, а рицинова олія сприяє виробленню природного пігменту. Найкраще робити маски на всю ніч, сховавши волосся під поліетиленовою плівкою.

Менше стресу

Ще одне робоче кліше. Звичайно, основна причина посідання — генетична схильність, але є одна цікава гіпотеза про взаємозв'язок стресу та вироблення меланіну (пігменту, що забарвлює волосся). Вчені припускають, що гормони стресу викликають запальні процеси. Вільні радикали, які «викидаються» в організм, знижують вироблення пігменту, і волосся знебарвлюється. Вірити в це чи ні — ваше право, проте стрес ніколи не доводив до добра, і обмежити його вплив на вас і ваш організм ніколи не буде зайвим.

Здорова доглядова рутина

Не нехтуйте добрими засобами для очищення. Проводьте в домашніх умовах процедури, що покращують мікроциркуляцію, наприклад, масаж волосистої частини голови по 3-5 хвилин пару разів на тиждень.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Ответить