Клоги для бабусь Scholl — взуття, що десятиліттями не виходить з моди

Здавалося б, героїню серіалу «І просто так…» Керрі Бредшоу неможливо побачити не на високих підборах. Але під час зйомок нового сезону її помітили у зручних, дещо масивних клогах, які виглядали з-під вінтажної сукні.

Сара Джессіка Паркер в серіалі "І просто так..."0Сара Джессіка Паркер в серіалі "І просто так…"

Виявляється, клоги Scholl Pescura – не просто випадковий вибір. Вони мають майже таку ж довгу історію з Керрі Бредшоу, як і її улюблені туфлі Manolo Blahnik. Навіть заради того, щоб героїня почала носити зручні Birkenstock, сценаристам довелося придумати сюжетну лінію з операцією на стегні. Але насправді, ще в далекому 2002 році, в оригінальному серіалі «Секс і місто», Керрі вже носила сандалі Scholl.

Сара Джессіка Паркер в серіалі 1Сара Джессіка Паркер в серіалі «Секс і місто»

Чому саме клоги Scholl? Можливо, справа в ностальгії. Адже жінки обирають цю марку взуття аж з 1907 року. Саме тоді лікар-подолог Вільям Матіас Шолл заснував компанію Scholl Manufacturing Company. Мета – виробництво зручного взуття, яке піклується про здоров'я ніг.

12

Головним успіхом Scholl стали клоги Pescura з вигнутою устілкою, що дозволяє великому пальцю ноги лежати рівно. Ця модель з'явилася в 1956 році та швидко стала улюбленою серед таких знаменитостей, як Твіґґі, Джин Шрімптон та Одрі Гепберн. У 1960-х роках клоги Scholl асоціювалися з поколінням активної молоді, яка виступала за мир та боролася за свої права.

13

Окрім того, клоги Scholl, які досі залишаючись символом «літа кохання», – це швидкий шлях до стилю бохо-шик, який завжди залишається актуальним. Цікаво, що й сучасні зірки, такі як 25-річна муза Chanel Лілі-Роуз Депп, обирають зручні клоги Scholl. Дизайнерські бренди також звернули на них увагу: Re/Done та Philosophy di Lorenzo Serafini – лише деякі з тих, хто надав цьому функціональному взуттю сучасного вигляду.

14

Хоча цього літа очікується бум на ультрамодні чоботи та повернення взуття на масивних платформах, клоги Scholl також знайдуть своїх поціновувачів. Адже зручність та стиль бохо ніколи не вийдуть з моди.

15

Источник

No votes yet.
Please wait...

Ответить