Nike Cortez — кросівки, які слід згадати цього літа

Кросівки стала незамінною частиною гардероба сучасних людей. Протягом останніх кількох сезонів найбільшу популярність мали adidas Originals Samba – різноманітні варіації цієї пари можна зустріти у будь-якому місті й місці. Але нині до себе знову привернули увагу кросівки Nike Cortez, які вже якийсь час збирали пил на полицях взуття більшості своїх власників.

Том Генкс у фільмі 0Том Генкс у фільмі «Форрест Ґамп», 1994

Останнім часом рідко на кому можна було побачити Nike Cortez, однак, безсумнівно, більшість з нас їх пам'ятають. Одна з найвпізнаваніших пар – класична біло-синьо-червона, як у фільмі «Форрест Ґамп» чи на Вітні Г'юстон під час виступу на Super Bowl 1991 року. Друга пара – біла з чорними акцентами, яка залишається на другому місці по актуальності.

Вітні Г'юстон під час виступу на Super Bowl, 19911Вітні Г'юстон під час виступу на Super Bowl, 1991

Nike Cortez – одна з найпопулярніших моделей у цього спортивного бренду. Згідно з Lyst, індекс пошук цих кросівок за останні пів року зріс на 51%. Їх розробив у 1960-х роках співзасновник Nike Білл Боуерман як взуття для бігунів на довгі дистанції. Під час офіційної презентації на мюнхенській Олімпіаді 1972 року модель хвалили за унікальний дизайн. Він поєднує амортизацію з губчастої гуми між підошвою та шкіряним верхом для поглинання ударів, а також підтримувальну набивку для стопи та п'яти. Їхній простий дизайн і комфортність допомогли встановити новий стандарт для спортивного взуття свого часу. Тепер Nike Cortez – це безсмертна класика.

Eazy-E, 19902Eazy-E, 1990

Окрім відомого фільму «Форрест Ґамп», Nike Cortez з’являються і в сучасній попкультурі. Актор Джеремі Аллен Вайт носить їх у ролі Кармі в серіалі «Ведмідь», і навіть зізнався британському GQ, що ці кросівки – його особистий фаворит. «Так, мої улюблені – білі Nike Cortez», – сказав він в інтерв’ю.

Початково створені для бігунів на довгі дистанції, Nike Cortez згодом стали культовими кросівками для багатьох людей. Особливо популярними вони були серед спільнот Лос-Анджелеса в 1980-х, коли там відкрилося кілька магазинів Nike. Зараз же модель Nike Cortez знову переживає пік популярності, що стане чудовою нагодою для нас знову дістати свої пари з полиці.

Nike Cortez3Nike CortezNike Cortez4Nike CortezNike Cortez5Nike CortezNike Cortez6Nike CortezNike Cortez7Nike CortezNike Cortez8Nike CortezNike Cortez9Nike CortezNike Cortez10Nike CortezNike Cortez11Nike CortezNike Cortez12Nike Cortez

Источник

No votes yet.
Please wait...

Ответить