Готуємося до повернення мілітарі жакету у стилі Кейт Мосс

Певна частина роботи модних редакторів полягає у створенні паніки. Ми помічаємо маленькі натяки на тренди та робимо великі заяви про їх неминуче повернення. Сенс у тому, що людям подобається одночасно жахатися минулого і захоплюватися ним. Це явище пояснює, чому повернення скінні джинсів так активно обговорюється онлайн, а пошуки колекцій Кейт Мосс для Topshop на Depop зросли на 45 відсотків за останній рік.

Instagram

, Laura Andraschko (@laura.andraschko)

Заголовки зі словами на кшталт «готуйтеся» можна застосувати майже до кожного предмета одягу від Topshop, створеного Кейт Мосс в період з 2007 по 2010 роки: серед них люрексові топи з відкритими плечима, бохо-кардигани з китицями та рокабілі мінісукні. Якщо глянути добірку цих речей на eBay, то вас вразять не всі ті вузькі штани — у всіх нас достатньо гетеросексуальних друзів, яким за 30, — а мілітарний блейзер з коміром і вишитими шнурами спереду. Для нас це здається вагомим доказом того, що знову виникне ненаситний культурний апетит до цього предмету одягу.

Реклама

Balmain весна-літо 20090Balmain весна-літо 2009

Мало які речі краще передають дух епохи "інді-сліз" з її любов'ю до друкарських машинок та амфетамінів, ніж ці вишукані військові куртки. Дизайнери, такі як Аарон Еш, зараз повертають цей стиль, який виник 20 років тому. Ці куртки походять від уніформ гусарських полків Наполеонівських війн — звідси строгі плечі, латунні ґудзики та металеві оздоблення. Витончені версії цього жакета часто з'являлися в колекціях Марка Джейкобса, Александра Макквіна та Еді Слімана для Dior Homme і Yves Saint Laurent у 2000-х роках. В колекції весна-літо 2009 року Крістоф Декарнін для Balmain зробив ці жакети настільки популярними, що знаменитості, як Бейонсе і Ріанна буквально не виходили без них з дому. Незабаром ці куртки стали з'являтися в магазинах Topshop, The Kooples (один з небагатьох брендів, які все ще продають їх у 2024 році) і Pepe Jeans. Кейт Мосс навіть одягнула такий на своє весілля з Джеймі Гінсом у 2011 році.

Saint Laurent весна-літо 20151Saint Laurent весна-літо 2015

На сучасний погляд, найбільш вражаюче в цих куртках – це не їхній "рок-н-рольний" вигляд, а те, наскільки вони нагадують образ Г'ю Джекмана у фільмі "Найвеличніший шоумен". Він був останнім з багатьох виконавців – включаючи Майкла Джексона, The Beatles, The Libertines, My Chemical Romance і Шеріл Коул – які одягали старовинні військові куртки.

Тому важливо слідувати прикладу жінок, які першими популяризували цей стиль. Особливо це стосується тих, хто шукає "куртки Наполеона" на Depop, де кількість пошуків зросла на 109% з 2023 року. Поєднуйте ці жакети з сукнями з об'ємним подолом, мініспідницями, джинсовими шортами, порваними колготками, вузькими джинсами та балетками.

Якщо це викликає паніку у деяких читачів, то знайте, ви не одні.

Бейонсе в Лондоні, 20092Бейонсе в Лондоні, 2009

Шеріл Коул, 20103Шеріл Коул, 2010

За матеріалом vogue.co.uk

Источник

No votes yet.
Please wait...

Ответить