Яким чином косметика може зіпсувати вашу шкіру

У наш час декоративною косметикою починають користуватися як мінімум з 13 років. Мало хто може дозволити собі люксові марки. Але бренд або високий цінник не завжди гарантують гарний результат. Ми виявили 4 основні причини, через які косметика може чинити негативний вплив на вашу шкіру, інформує Ukr.Media.

Термін придатності косметики

Дуже часто шкода викидати тональний крем або туш, особливо якщо у флаконі ще залишилося багато засобу. Але це може мати негативні наслідки і відбиватися на стані шкіри: викликати почервоніння, подразнення, свербіж, плями та інші неприємні побічні ефекти.

Баночки і тюбики, помади і туші зберігаються у наших косметичках роками. Ми сподіваємось, що колись ми зможемо ними скористатися. І ми користуємося, геть забуваючи про головне — термін придатності.

Річ у тім, що компоненти сучасної декоративної косметики чужорідні для організму. І використання простроченої косметики як мінімум призводить до висипу, печіння, сухості, бульбашкових висипів і, ще гірше, алергії. Щоб уникнути подібних наслідків, ми радимо провести негайну ревізію у косметичці і позбутися непотрібних та прострочених засобів.

Порада

Щоб визначити термін придатності засобу, розгляньте уважно упаковку і знайдіть батч-код — особливий код, що поєднує букви і цифри, який також є кодом партії товару. У ньому захована у тому числі і інформація про те, який у засобу термін придатності.

Бережіть свою шкіру і не використовуйте прострочений продукт. Це перший і найважливіший фактор, який повільно, але дуже впевнено завдає шкоди шкірі.

Бюджетна косметика

Не кожна дівчина може дозволити собі марки Lux. Але є ті засоби, на яких заощаджувати не варто: тональні засоби і пудра. Виробники дешевої косметики заощаджують на усіх компонентах, отримуючи продукт, який може призвести не лише до зовнішніх змін шкіри, але й стати причиною серйозних захворювань, наприклад, раку. Крім перерахованих вище побічних явищ нанесення подібного складу на шкіру впливає на гормональний фон і згодом може призвести до безпліддя.

У складі неякісних засобів можуть бути продукти нафтопереробки, силікони, мінеральні оливи, фталат, а також токсичні речовини (похідні фенолу і формаліну). У результаті забиваються пори, проявляються інші негативні наслідки, від яких буде складно позбутися. Зрештою лікування обійдеться дорожче за якісний тональний засіб.

Порада

Уважно читайте склад засобу. Намагайтеся уникати шкідливих речовин і не заощаджуйте на тональному кремі та пудрі. Ці продукти безпосередньо контактують зі шкірою і сильніше за будь-які інші засоби впливають на неї.

Засоби для очей

Дискомфорт на слизовій або повіках найчастіше проявляється через неякісні косметичні засоби — туші, підводки або тіні. У процесі тривалого носіння косметика може розмазуватися на повіках, а туш починає обсипатися. Частинки продукту, до складу якого входить пластик, опиняються на поверхні ока і на слизовій. Згодом виникають свербіж, печіння, почервоніння. У зоні підвищеного ризику — алергіки, люди з підвищеною чутливістю очей.

І якщо на шкірному покриві алергічні реакції у більшості випадків дають про себе знати відразу, то очні зміни під час використання косметики можуть проявитися набагато пізніше. Накопичуючись тривалий час, мікрочастинки можуть забруднювати слізні канали і залози, згодом викликаючи катаракту і втрату зору.

Демакіяж

Зняття макіяжу — найважливіша частина процедури догляду за шкірою і одна з ключових для її краси та здоров'я. Демакіяж необхідно проводити щодня.

Слід дотримуватися наступних правил:

  • У жодному разі не можна терти шкіру, стискати і розтягувати її, намагаючись швидше позбутися від макіяжу.
  • Не можна протирати шкіру рушником після вмивання. Краще використовувати одноразові серветки.
  • Небажано використовувати міцелярну воду. Виробники, прагнучи зробити продукт більш стійким на ринку, найчастіше додають аромати, екстракти і хімічні добавки, які викликають алергічну реакцію. Крім того, багато засобів залишають липкий шар, який не дозволяє шкірі дихати, стягує і сушить її.
  • Порада

    Замініть міцелярну воду на молочко для зняття макіяжу або на м'яку піну.

    Джерело: ukr.media

    No votes yet.
    Please wait...

    Ответить