Made in Ukraine: 9 найкращих сучасних вишиванок для повсякденного носіння

Найкраще, що можна зробити для культури свого народу, слідувати традиціям одягу своєї країни, переосмислюючи дизайн зі збереженням настрою та значення речей. Традиційно вишиванка є урочистим одягом, для виготовлення якого витрачалося багато часу тому й вдягали її всього декілька разів на рік. Нині сучасні бренди виготовляють вишиванки, вивчаючи значення орнаментів та малюнків й оновлюючи форми. Завдяки цьому ми отримуємо змогу мати у своєму гардеробі як традиційну вишиванку для спеціальних подій, так і сорочку для повсякденного носіння. Ми зібрали 8 найкращих сучасних вишиванок, якими якраз можна поповнити колекцію з нагоди Дня вишиванки.

Photo: Instagram @etnodim0Photo: Instagram @etnodim

Реклама

Легка сорочка з орнаментом XIX століття від Varenyky Fashion

Біла блуза з візерунком, який символізує життя, приваблює вишуканістю та стильним силуетом. Легка на дотик та ніжна тканина сорочки гарно пасуватиме для будь-якого виходу — і для урочистої події, і для прогулянки містом. А білий універсальний колір є влучним доповненням для більшості образів.

Блуза з яворівським орнаментом від Gaptuvalnya

Легка блуза з об'ємними рукавами — чудовий вибір на літо. Завдяки чорній вишивці такий верх стане акцентним елементом в образі та може бути повсякденним варіантом, який легко стилізується зі спідницями, широкими штанами, вузькими джинсами та навіть шортами.

Пряма блуза з яскравою квітковою вишивкою від Etnodim

Коли в тренді прямі сорочки з комірами та ґудзиками, мати у своєму гардеробі сучасну вишиванку з традиційними елементами — саме те, що треба для літніх образів. Ми обираємо цю сорочку через яскраві кольори, стильний силует та широкий комір.

Квіткові вишиванки від Must Have

До Дня вишиванки український бренд Must Have випустив квіткову колекцію вишиванок. Мінімалістичні сорочки із вишивками на рукавах мають стати щоденним вибором для зайнятих днів цього літа.

Сукня із плюшевою бавовною від Yuliya Magdych

Легкі вишиванки від дизайнерки зі Львова Юлії Магдич ніби створені для відпусткового променаду узбережжям чи гірськими схилами. Яскраві соковиті кольори та переосмислений дизайн вишивки є особливістю бренду. Така ефектна сорочка може зайняти гідне місце в гардеробі.

Чорна сорочка від Svarga

Чорний є вічним гітом — і надзвичайно важливо, що зараз ми можемо вдягати чорні вишиванки завжди, а не лише у певні дні. Ми обираємо цю чорну вишиванку із червоним орнаментом, бежевим коміром та ґудзиками.

Сорочка гавайка із подільськими мотивами від "Вільні люди"

Достатньо побачити цей насичений бузковий відтінок та стильний силует сорочки вільного крою, щоб запрагнути її до свого гардероба. Проста сорочка, яку оберуть модниці, які люблять стильну простоту.

Персикова сорочка з мереживом від Hootir

Сорочка вільного крою із вишивкою нагадує популярний нині богемний стиль. Завдяки мереживу та ніжному персиковому відтінку ця модель має надзвичайно вишуканий вигляд, а стилізувати її можна як із джинсами, так і зі спідницями.

Лляна блуза на запах від Khrystyna Rachytska

Блузи на запах — найніжніший одяг на літо. Зазвичай вони мають вільний крій та створюють надзвичайно жіночні та ніжні образи. Така вишиванка з прозорими елементами та вишивкою шовковими нитками стане ідеальним доповненням щоденних образів.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Ответить