П’ятий елемент: колекція Schiaparelli Couture весна-літо 2024

Фотографії сюрреалістичної науково-фантастичної весняної кутюрної колекції Деніела Роузберрі — і Зендеї, Гантер Шафер та Дженніфер Лопес — невпинно ширилися всім інтернетом ще до завершення шоу Schiaparelli. Дитина-робот, сукня з кінським хвостом, топ, сконструйований як космічна хмара, — усі деталі привернули чимало уваги й стали сенсацією. Власне, це не вперше, коли Роузберрі викликає такий ажіотаж.

10

Реклама

11

По суті, нова колекція Роузберрі обертається навколо питань про те, що означає бути творчою людиною в епоху технологічного розвитку. «Я бачив в Інтернеті людей, які брали мою роботу, інтерпретували її за допомогою штучного інтелекту і запитували, хто виконав її краще», — розповідає дизайнер. Тож ця колекція була про повернення в майбутнє — поєднання ретро-технологій, класичних науково-фантастичних фільмів і посилань до грандіозних кутюр’є минулого та техаського виховання Роузберрі.

12

13

В колекції були екзоскелетні сукні та цілий тривимірний хребет, натхненний як радикальною сукнею-скелетом Ельзи Скіапареллі 1938 року, так і інопланетянами із серії фільмів «Чужий». Пряжки ременів зі срібними наконечниками утворювали корсет і спліталися над дугоподібними рукавами байкерської куртки та вздовж пари джинсів. Рясно вишита, скульптурна чорна оксамитова накидка поєднувалася з невимушеними замшевими штанами з поясом.

14

Меггі Маурер, яка тримала на стегні малюка-робота, була одягнена в білу майку та концептуальні штани-карго — данина Роузберрі Сігурні Вівер у ролі Ріплі. «Я дивився фільм «Чужий» приблизно шість разів», — сказав він. Робот-дитина та жінка у подібній сукні — блискучі конструкції з технологічних елементів, з електронних материнських плат, компакт-дисків, телефонів, дзеркал та дорогоцінних каменів — «усі речі, з якими я виріс і які тепер здаються такими ж застарілими, як Чарльз Джеймс!» – сказав дизайнер.

15

Haute Couture — це останній бастіон моди ручної роботи, який все ще існує, місце, де можуть проявлятися надзвичайні фантазії завдяки людським навичкам. Роузберрі рішуче схиляється до цього. Не меншою частиною його досліджень були роботи Крістобаля Баленсіаги (накидки, об’єми) та Іва Сен-Лорана (чорний укорочений піджак із білими блискітками, які колекціонував Аззедін Алайя. Однак, в колекції також був і коментар про цінність практичної людської творчості проти штучного інтелекту. Це був олівець, протягнутий крізь комір білої сорочки. «Це з нашої студії», — усміхаючись, сказав дизайнер.

Переглянути всю колекцію Schiaparelli Couture весна-літо 2024.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Ответить