Річ дня: святкова жилетка Etnodim

Український бренд Etnodim в самий розпал зими представив нову колекцію, до якої увійшли традиційні кишеньки, жилетки та вишиті сорочки, які мають елементи різних святкових символів. Одним з ключових тут став образ кози, яка є головною дійовою особою у період зимових свят. Вона підкреслює первісне магічне значення новорічної гри-вистави та культом вшанування тотемних тварин.

Etnodim0Etnodim

Реклама

В новій колекції графічна коза прикрасила святкову жилетку зі шнурами-зав’язками збоку на талії. Пошита вона з вовняної пальтової тканини з лляною підкладкою, краї виробу оздоблені контрастною лляною стрічкою. Орнамент натхненний однією із найдавніших різдвяних містерій – водіння кози.

11

«Вирвалася з ночі коляда!», – пише поет Василь Герасим'юк. Колись ці рядки сприймалися абсолютно не так, як сьогодні. Бо тепер наша традиція ніби виривається з темної реальності й лунає попри все, – розповідають в Etnodim. – Можемо зазначити, що одяг для українців є способом прояву власних поглядів, цінностей та самоідентифікації. Залежно від регіону та обряду, українське вбрання відрізняється, однак має спільні риси. Саме тому ми створили колекцію, що розкриває дух українських свят, які ми шануємо та продовжуємо шанувати навіть у темні часи.

12

Источник

No votes yet.
Please wait...

Ответить