За номінацію на «Оскар» від України боротиметься документалка «20 днів у Маріуполі»

За номінацію на «Оскар» від України боротиметься документалка «20 днів у Маріуполі»

Фото: facebook.com/ArthouseTraffic

Оскарівський комітет обрав фільм, який представлятиме Україну на премії «Оскар». Цього року за номінацію у категорії «Кращий міжнародний повнометражний фільм» боротиметься картина «20 днів у Маріуполі» українського журналіста та фотографа Мстислава Чернова, фотографа Євгена Малолєтки та продюсера Василиси Степаненко.

Фільм був обраний шляхом голосування членами Українського Оскарівського Комітету, головою якого Валентин Васянович. У національному відборі також брали участь картини «Залізні метелики» Романа Любого, «Памфір» Дмитра Сухолиткого-Собчука, «Терикони» Тараса Томенка та «ШТТЛ» Адрієна Уолтера.

У кінострічці показано початок повномасштабного вторгнення РФ, бомбардування окупантами пологового будинку та порятунок автора стрічки і його колег з Associated Press з оточеного російськими військами міста.

Шорт-лист від Американської академії кінематографічних мистецтв та наук стане відомим 21 грудня, а список номінантів оголосять 23 січня. Майбутня церемонія кінопремії «Оскар» відбудеться 10 березня 2024 року.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить