Принцеса Вельська дала нове життя історічній прикрасі

21 листопада принцеса Кетрін відвідала офіційну вечерю в Букінгемському палаці на честь триденного візиту президента Південної Кореї Юн Сук Йоля та першої леді Кім Кеон Хі до Великобританії. Для важливої події вона обрала рідкісну прикрасу з королвської колекції – тіару Strathmore Rose.

Принц та принцеса Вельські0Принц та принцеса Вельські

Реклама

Цю тіару подарував королеві-матері її батько, лорд Стратмор, перед тим, як вона вийшла заміж за герцога Йоркського в 1923 році. Діамантова квіткова корона була придбана в лондонських ювелірів Catchpole & Williams, а за модою тих часів її можна було носити кількома способами – накласти на чоло, покласти на волосся або розібрати, щоб утворити п’ять окремих брошок. Згідно з "Діамантами королеви" сера Г’ю Робертса, ця прикраса "відображає натуралістичний стиль головних прикрас, популярних із середини XIX століття".

Королева-мати та король Георг VI, 19231Королева-мати та король Георг VI, 1923

Після смерті королеви-матері в 2002 році її дочка, королева Єлизавета II, успадкувала тіару. Тим не менш, вона залишалася в королівському сховищі протягом десятиліть – як відомо, з 1930-х років жодна жінка з королівської родини не носила його. Ходили чутки, що, можливо, прикраса занадто пошкоджена або занадто крихка, щоб носити її знову. Однак тепер рідкісна діамантова діадема отримала нове життя взавдяки принцеси Вельської.

12

Доповненням до раритетної прикраси стала сукня Jenny Packham, яку прикрашав сімейний орден, а також великий хрест Королівської Вікторіанської Богоматері, яким Кетрін нагородила королева Єлизавета II у 2019 році за заслуги перед сувереном.

13

Источник

No votes yet.
Please wait...

Ответить