Все ще думаєте, що дорога косметика найкраща? Ми зруйнуємо цей міф

Сьогодні розповімо вам про косметику, від якої варто відмовитися взагалі. Причини можуть бути різними: марність, небезпека або завищений цінник, інформує Ukr.Media.

Скраби для обличчя

Якщо скраби для тіла можуть бути ефективними, то для обличчя вони непотрібні і навіть шкідливі. Абразивні частинки пошкоджують здоровий епідерміс, поки нібито видаляють мертві частки. На ділі — нові лущення, а старі так і залишилися на місці.

Смужки для носа

Що вже точно не треба робити — клеїти на ніс пластирі в надії, що він очистить пори і ви будете жити з ідеальним білим носом. Шкірним салом пори все одно будуть покриватися, а шкіра буде пошкоджена, адже пластиром ви «видираєте» здорові клітини шкіри. Потім будуть знову ж лущення — чи варто?

Дорогі псевдо-масла для волосся

Є безліч брендів, які випускають такі продукти як «рідкі кристали», «масляні емульсії» і тд. Всі ці засоби крім люксових, у складі яких знаходиться арганова олія, однакові. Вони виконують одну і ту ж функцію — розгладжують лусочки волосся і склеюють посічені кінчики. В бюджетних, мас — і мідл-маркетах засобів з аргановою олією бути не може через їх високу вартість. Тому якщо на даний момент на арганову оліюне вистачає грошей — можете купити найдешевшу масляну емульсію — різниці немає.

Спиртові і саліцилові лосьйони

Є таке повір'я, що спирт є антисептиком і якщо обтерти обличчя спиртом, то прищів там ньому не буде. Багато аптечних марок навипускали лосьйонів для підліткової шкіри, де кількість спирту зашкалює, мовляв, це допоможе підлітковій шкірі стримати виділення шкірного сала, а відповідно прищів буде менше. Насправді ні: на ділі що спирт, що саліцилова кислота у великій концентрації дуже сильно сушать і зневоднюють шкіру.

Шампуні 2 в1

Якщо на шампуні написано 2в1 — швидше за все мається на увазі, що засіб виконує функцію шампуню і бальзаму. Тільки ось це річ марна. Шампунь лужний продукт, він служить для очищення шкіри голови і коли він потрапляє на волосся лусочки розкриваються. Для закриття лусочок, потрібно нейтралізувати луг — для цього використовуємо кислотне середовище, тобто маски і бальзами. Маски і бальзами не можна наносити на шкіру голови, так як в них містяться масла, і ті самі масла заб'ють пори на шкірі голови. Як результат: лужне середовище не працюватиме взагалі, тому що його заздалегідь змішали з кислотним, очищення не відбудеться, а пори на шкірі голови просто заб'ються. Як підсумок: брудна голова, а при частому використанні — сухість, лупа зневоднення.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Ответить